ICCJ menţine controlul judiciar pentru Darius Vâlcov, Minel Prina şi alte trei persoane

| 29 feb, 21:15

Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, inculpat pentru infracţiuni de corupţie într-un dosar aflat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) rămâne sub control judiciar, conform deciziei luată de magistraţi la termenul de luni.

Potrivit soluţiei pronunţată luni de magistraţii ICCJ, se "menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Vâlcov Darius-Bogdan, Prina Minel Florin, Şuşală Lucian Petruţ, Timofte Petre Bogdan şi Tomescu Constantin Cristian". Decizia privind menţinerea controlului judiciar poate fi contestată. 

Tot la termenul de luni magistraţii ICCJ au amânat cauza în care Vâlcov, Prina (fost primar al municipiului Slatina), Lucian Şuşală (fost director la o societate aparţinând Consiliului Local Slatina) şi oamenii de afaceri Bogdan Timofte şi Cristian Tomescu sunt inculpaţi pentru infracţiuni de corupţie şi au fixat un nou termen de judecată pe 15 martie. 

Dosarul aflat pe rolul ICCJ în care Vâlcov, Prina, Şuşală, Timofte şi Tomescu sunt inculpaţi are ca obiect infracţiuni de corupţie precum şi traficul de influenţă, falsul în înscrisuri sub semnătură privată, spălarea de bani, infracţiuni de evaziune fiscală. 

În luna mai 2015, fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Vâlcov a fost acuzat de DNA de trafic de influenţă pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, firmă care a derulat contracte cu Compania de Apă Olt pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare din oraşele Slatina, Scorniceşti şi Potcoava. 

Darius Vâlcov mai este trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi într-un dosar având ca obiect luarea de mită, ce se va judeca la Tribunalul Olt şi care are termen în ziua de 9 martie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ