ÎCCJ sesizează CCR cu o excepție privind abuzul în serviciu invocată de fosta soție a lui Dragnea

| 28 mar, 16:15

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis marți cererea invocată de fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, privind sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracțiunea de abuz în serviciu.

Excepția de neconstituționalitate se referă la dispozițiile art.248 Cod penal anterior, corespondent în art. 297 alin.1 noul Cod penal și art. 132 din Legea nr.78/2000.

La termenul de marți al procesului în care este judecat și Liviu Dragnea, avocatul Toni Neacșu, cel care o apără pe Bombonica Prodana, a explicat că dorește ca CCR să se pronunțe asupra stabilirii unui prag valoric, sub care abuzul în serviciu să nu mai fie infracțiune.

De asemenea, Toni Neacșu a spus că acuzațiile reținute de DNA în sarcina clientei sale se referă și la încălcarea legislației secundare — regulamente și fișa postului.

De cealaltă parte, procurorul de ședință s-a opus acestei cereri, arătând că CCR a dat deja o decizie în legătură cu abuzul în serviciu, iar DNA a indicat în actul de acuzare, pentru fiecare inculpat, ce tip de legislație a încălcat fiecare dintre inculpați prin săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Liviu Dragnea a fost trimis în instanță de DNA pe data de 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

În același dosar, a fost trimisă în judecată și fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, au fost deferiți justiției Floarea Alesu — fost director general al DGASPC Teleorman; Ionel Marineci — la data faptei șef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului și familiei; Olguța Șefu — la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman; Valentina Mirela Marinca — la data faptelor șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei; Nicușor Gheorghe — la data faptelor șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare; Constantin Claudiu Balaban — fost șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din municipiul Alexandria; Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica — ambele funcționare în cadrul DGASPC Teleorman; Rodica Miloș (fostă Ogrija, fostă Drăghici) — director executiv adjunct al DGASPC Teleorman.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ