Igor Dodon speră că victoria PSD "va echilibra retorica" Bucureştiului faţă de Republica Moldova

| 12 dec, 13:16

Preşedintele ales al Republicii Moldova, socialistul Igor Dodon, a salutat rezultatul obţinut de Partidul Social Democrat (PSD) în alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie, din România, informează luni Radio Chişinău şi Deschide.md.

Într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, Igor Dodon a declarat că salută victoria PSD, exprimându-şi totodată speranţa că liderii acestei formaţiuni politice "vor echilibra retorica Bucureştiului în raport cu Republica Moldova". 

"Vedem că şi în România stânga politică a înregistrat un succes electoral remarcabil. Salut victoria PSD şi îmi exprim speranţa că liderii acestei formaţiuni vor echilibra retorica Bucureştiului în raport cu Republica Moldova. Mizăm (pe faptul) că noul guvern al României va demonstra mai mult respect faţă de independenţa şi suveranitatea ţării noastre. Iar mişcările unioniste vor fi tratate ca nişte entităţi marginale şi radicale, rătăcite în apele democraţiei', a scris Dodon pe pagina sa de Facebook. 

La rândul său, printr-un mesaj postat pe aceeaşi reţea de socializare, vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a felicitat PSD pentru rezultatele obţinute în alegerile din România, subliniind că "se bucură pentru victoria prietenilor şi partenerilor din România". 

"Rezultatul bun al PSD constituie o dovadă că cetăţenii apreciază ideile şi reformele social-democrate. Îi doresc României să aibă parte de echilibru şi stabilitate politică, pentru a asigura în continuare un progres economic şi social', a notat Plahotniuc în mesajul sau.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ