IGSU: Peste 1.000 de controale efectuate de pompieri în cluburi, baruri, discoteci şi unităţi turistice

| 09 iul, 15:21

Pompierii au efectuat, în ultima săptămână, peste 1.000 de controale la nivel naţional pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la operatori economici cu activităţi în comerţ, alimentaţie publică şi de agrement (cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacol), precum şi la unităţile turistice.

Potrivit unui comunicat al IGSU, personalul specializat a desfăşurat 1.018 controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 2.695 sancţiuni contravenţionale (2.234 avertismente şi 461 amenzi), în cuantum de 505.300 lei. 

Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncţionalităţilor specifice, specialiştii IGSU au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi au desfăşurat exerciţii de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă. 

De asemenea, în perioada menţionată, la nivel naţional s-au realizat 1.058 acţiuni pentru educarea preventivă, pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc. 

Totodată, inspectorii de prevenire au fost angrenaţi în 9 comisii de recepţie pentru verificarea respectării cerinţelor de securitate la incendiu pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii şi au continuat analizarea documentaţiilor necesare acordării avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu şi protecţie civilă. 

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat şi acţiuni de recunoaştere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare. 

În plan operaţional, în aceeaşi perioadă, la nivel naţional au fost derulate 6.051 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 379 misiuni de stingere a incendiilor, 4.946 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 23 misiuni de descarcerare şi 142 pentru deblocare/salvare, pe timpul cărora au fost salvate 53 de persoane. 

De asemenea, 4.768 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical şi terapie intensivă mobilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ