IJ a ridicat de la PG acte ce vizau conduita procurorilor ce anchetează violențele din 10 august

| 17 sep, 16:04

Inspectorii au ridicat de la PG documente ce vizau conduita procurorilor ce anchetează incidentele din 10 august.

Inspecţia Judiciară a anunţat că inspectorii judiciari s-au prezentat vineri la Parchetul General în vederea soluţionării lucrărilor de inspecţie având ca obiect activitatea sau conduita procurorilor militari care au demarat cercetările în cazul incidentelor din 10 august, precizând că aceştia nu au verificat modul în care se desfăşoară urmărirea penală şi probatoriul din acest dosar, relatează Agerpres.

“Vineri, inspectorii judiciari s-au deplasat la Secţia parchetelor militare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) în vederea soluţionării lucrărilor de inspecţie având ca obiect activitatea sau conduita procurorilor militari care au demarat cercetările în cauza penală vizând incidentele din 10 august 2018. Conducerea PÎCCJ a fost anunţată cu o zi înainte cu privire la această deplasare şi nu a formulat nicio obiecţie”, se precizează într-un comunicat al IJ.

Potrivit IJ, inspectorii judiciari au solicitat, în temeiul articolului 73 alineatul (4) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, actele privind procedura de începere a procesului penal în cauză, emise de procurorii vizaţi de sesizări, iar cu această ocazie au fost ridicate, pe bază de proces-verbal, copii ale unor astfel de acte.

Inspectorii judiciari nu avut cunoştinţă nici anterior şi nici în timpul prezenţei lor la PÎCCJ despre actele de urmărire penală pe care procurorii de caz urmau să le efectueze în ziua respectivă. Ca atare, Inspecţia Judiciară nu a verificat modul în care se desfăşoară urmărirea penală şi probatoriul aflat la dosarul cauzei, precizează sursa citată.

″Încercarea de atragere a Inspecţiei Judiciare în spaţiul disputelor politice, prin inducerea ideii că inspectorii s-au aflat la PÎCCJ în ziua în care demnitari ai statului român au fost audiaţi la acelaşi parchet pentru a-i intimida pe procurorii de caz, constituie, în realitate, o presiune asupra Inspecţiei Judiciare, având un dublu scop: manipularea opiniei publice în sensul că activitatea de inspecţie s-ar situa în afara cadrului legal şi deturnarea cursului verificărilor″⁣, arată IJ.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ