Ilan Laufer, desfiinţat de reprezentantul comunităţii evreieşti în Parlament

| 22 noi, 10:59

Reprezentantul comunităților evreiești din România în Parlamentul de la București, Silviu Vexler, a condamnat miercuri, acuzațiile de antisemitism lansate de Ilan Laufer la adresa președintelui Klaus Iohannis. "Nu știu cât a vorbit Laufer în numele lui, cine a vorbit de fapt și în numele cui," a declarat Vexler.

"Am văzut din păcate declarația de aseară. Nu știu care au fost motivele pentru care președintele a respins numirea lui Laufer ca ministru și ele nici nu fac obiectul discuției. Nu am văzut nimic, niciodată care să indice că președintele României e antisemit, ba din contră. Referitor la declarațiile lui Laufer," a declarat Vexler pentru G4Media.ro

"Este grav când arunci cuvinte fără să ai proprietatea lor, cu atât mai mult când ele sunt legate de antisemitism, care este un lucru grav. Antisemitism înseamnă vandalizarea casei Ellie Wiesel sau vandalizarea cimitirului evreiesc. Astea sunt fapte de antisemitism.

Consider declarațiile sale ca fiind politice și le iau ca atare. Îmi displace când cineva folosește comunitatea evreiască, statul Israel sau relațiile cu statul Israel pentru a le arunca într-un joc politic. Este un lucru trist, neplăcut și incorect. Comunitatea evreiască din România nu este politică. Nu știu cât a vorbit Laufer în numele lui, cine a vorbit de fapt și în numele cui.

Reprezentantul comunităíi evreieşti în parlament a mai precizat că relaţia cu Forumul Democrat al Germanilor din România este impecabilă, este o relație de prietenie și colaborare fără probleme.

Tag-uri: Laufer
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ