Iliescu despre redeschiderea dosarelor Revoluţiei şi Mineriadei: Nu ştiu cui slujeşte. CEDO e alimentată de oameni de aici

| 25 feb, 15:38

Fostul preşedinte Ion Iliescu a susţinut joi, referindu-se la dosarele Revoluţiei şi Mineriadei, că CEDO "este alimentată" de oameni din ţară, "interesaţi" în acest sens, şi a arătat că îi înţelege pe cei care au avut pierderi la Revoluţia din 1989, apreciind că din aceste evenimente trebuie trase învăţăminte politice, nu să se "tot plângă morţii".

"Eu îi înţeleg pe cei care au avut pierderi. Dar asta a fost! A fost caracterul cel mai radical de tranformare din tot arealul nostru. Nici ungurii, nici cehii, nici polonezii nu au avut asta, nici măcar bulgarii. Deci la noi a fost o mişcare radicală de înlăturare a vechiului regim, cu sacrificii umane. Revolta din decembrie a însemnat sacrificii umane. Acum să stăm să tot ... plângem morţii, în loc să tragem concluziile politice adecvate pentru tot procesul de dezvoltare a societăţii româneşti...", a afirmat Ion Iliescu, la Palatul Parlamentului, întrebat în legătură cu faptul că urmaşi ai victimelor spun că nu pot trece peste aceste evenimente. 

Întrebat cum comentează deciziile CEDO în privinţa dosarelor Revoluţiei şi Mineriadei, fostul preşedinte a arătat că "CEDO este alimentată" din ţară. 

"Nu CEDO. CEDO este alimentată de oameni de aici, interesaţi să întreţină aşa ceva. (...) Nu ştiu cui slujeşte aşa ceva. Altminteri, nu e nicio problemă. Dar, pusă sub acest aspect, deci luarea la întrebări şi analize pe plan judiciar... A fost un moment de istorie cu părţi bune şi cu părţi mai puţin bune, cu stări conflictuale. Am trecut peste ele, am depăşit. Ce rost are să dezgropăm...? Ele trebuie să formeze obiectul unor asemenea dezbateri în cazul unor oameni care stau şi studiază istoria, ca să tragem învăţăminte, nu să tot întreţinem o stare...", a adăugat Ion Iliescu, referindu-se la redeschiderea celor două dosare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ