IMAGINEA care a șocat o țară întreagă: BEBELUȘUL cu coadă! FOTO

| 27 sep, 2014

Un copil din India s-a născut cu o „coadă” lungă de 12 cm, pe care medicii i-au înlăturat-o printr-o operaţie, 5 zile mai târziu.

Această „coadă” era de fapt un frate geamăn parazit, care nu s-a dezvoltat normal în timpul sarcinii şi a fost asimilat de trupul fratelui care a supravieţuit.

„Coada” avea 350 de grame şi a fost tăiată în urma unei operaţii dificile, care a durat 4 ore.

În India există şi alte cazuri de copii născuţi cu coadă, iar ei sunt veneraţi şi consideraţi de credincioşii hinduşi reîncarnări ale zeului maimuţă Hanuman.

În cazul micuţului Patel, părinţii au decis că mai important decât statutul social este sănătatea copilului, aşa că au cerut să fie operat.

Intervenţia a avut loc la spitalul Aarna din Ahmedabad, nord-vestul Indiei.

Dacă această „coadă” nu era înlăturată, exista riscul ca ea să devină o formaţiune canceroasă.

Părinţii micuţului mai au acasă 3 copii perfect sănătoşi.

În termeni medicali, această „coadă” este un geamăn siamez parazit, care se dezvoltă asimetric. Spre deosebire de siamezi, aceştia nu au în comun cu geamănul supravieţuitor oase, vase de sânge sau organe importante.

Anomalii de aceste fel pot fi observate din timpul sarcinii, printr-o ecografie.

Patel se simte acum bine şi este un caz fericit. În India, mulţi părinţi decid să nu-şi opereze copiii care au coadă, pentru ca aceştia să fie veneraţi ca întruchipări ale zeilor.

Sursa: Daily Mail

Tag-uri: bebelus, coada, India
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ