Imagini impresionante ultra HD ale Pământului, filmate din spaţiu. VIDEO

| 27 dec, 2014

Astronautul Alexander Gerst ne oferă imagini uimitoare şi ireale ale Pământului, filmate de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (SSI). Germanul a înregistrat instantaneele în timpul misiunii sale de aproape şase luni.

Programul spaţial Blue Dot a fost lansat în mai 2014 şi a fost denumit după descrierea Pământului făcută de scriitorul şi astronomul american Carl Sagan, potrivit Review Journal.

Gerst a folosit tehnica de filmare „timelapse” (înregistrarea cadrelor cu o viteză mult mai scăzută faţă de normal – n.red.), combinând sute de imagini şi arătând instantanee magnifice ale atmosferei Pământului, Căii Lactee, numeroaselor oraşe terestre în timpul nopţii şi fenomenelor meteorologice.

Astronautul european a petrecut 166 de zile pe orbită, la bordul SSI, el fiind unul dintre cei cinci ingineri ai Agenţiei Spaţiale Europene care au luat parte la misiunea Blue Dot, conform Full-Time Whistle.

El a surprins imagini spectaculoase atunci când Staţia Spaţială zbura în jurul planetei noastre cu o viteza de 27.680 de kilometri pe oră, înconjurând de mai mult de 15 ori Pământul în fiecare zi.

Videoclipul este realizat cu ajutorul tehnicii ultra HD, el fiind creat cu ajutorul a 12.500 de imagini.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ