Imagini ŞOCANTE în Odorheiul Secuiesc! Ce scrie pe maşina POLIŢIEI FOTO

| 29 aug, 13:20

În fotografia realizată de internautul care a şi postat-o apare maşina Poliţiei Locale, parcată, care este inscripţionată cu însemnele poliţiei maghiare, transmite RealitateaTV. Poza a stârnit discuţii aprinse pe reţeaua de socializare, cele mai multe persoane întrebându-se cum de a fost permis aşa ceva.

Imaginea a fost surprinsă în Odorheiul Secuiesc, al doilea cel mai mare oraş din judeţul Harghita, Transilvania.

Totodată, Odorheiul Secuiesc este un oraş predominat de cetăţeni de etnie maghiară, mai exact un procent de 95,8% din populaţia 34.257 de persoane.

Chiar dacă fotografia a stârnit multe controverse pe Facebook, inscripţionarea maşinii de poliţie în limba maghiară este perfect legală.

Legea administraţiei publice locale nr. 215 din 23 aprilie 2001 prevede că "în unităţile administrativ-teritoriale în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice aflate în subordinea acestora, precum şi serviciile publice deconcentrate asigură folosirea, în raporturile cu aceştia, şi a limbii materne, în conformitate cu prevederile Constituţiei, ale prezentei legi şi ale tratatelor internaţionale la care România este parte. [...] Autorităţile administraţiei publice locale vor asigura inscripţionarea denumirii localităţilor şi a instituţiilor publice de sub autoritatea lor, precum şi afişarea anunţurilor de interes public şi în limba maternă a cetăţenilor aparţinând minorităţii respective, în condiţiile prevăzute la alin. (2)".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ