Fotbalistul Patrick Ekeng a murit din cauza unei afecțiuni cardiace

| 09 mai, 08:35

Potrivit unor informații citate de Antena 3, fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng ar fi suferit de afecțiuni cardiace. Medicul legist Abdo Salem a declarat că Ekeng a murit din cauza unei afecțiuni cardiace, informează și Agrepres. Primul diagnostic a fost şoc cardiogen.

UPDATE 14.48 Legiștii au remarcat o hipertrofie musculară a la inima fotbalistului, însă surse medicale citate de Antena 3 susțin că este o situație întâlnită la sportivii de performanță. Inima lui Ekeng a fost conservată în formol și urmează să fie disecată pentru depistarea unor eventuale anomalii coronariene sau ale valvelor.

Pe de altă parte, au fost efectuate testele toxicologie rapide, ale căror rezultate au fost negative.

Sora mijlocaşului mort pe stadion a declarat pentru presa străină că Patrick Ekeng s-ar fi plâns că este foarte obosit şi nu se simte în stare să joace.

Medicii legişti sunt cei care vor stabili luni cauza exactă a morţii. Familia fotbalistului a adus un medic din Camerun care să asiste la necropsie.

Un medic legist de la INML, Abdo Salem, a declarat că Patrick Ekeng a murit din cauza unei afecțiuni cardiace. "Am constatat că avea inima mai mare, chiar și pentru un sportiv. Această hipertrofie predispune la tulburări de ritm și stop cardiac. A avut o problemă cardiacă și aceasta a fost cauza decesului. Acum așteptăm laboratoarele să ne trimită rezultatele analizele. Avem nevoie și de aceste rezultate. Dacă nu era nevoie și de aceste probe nu le prelevam", a declarat medicul.

 

 

UPDATE 12.21. Un medic camerunez a asistat la autopsia fotbalistului, la cererea familiei. Autopsia lui Patrick Ekeng s-a încheiat, iar în scurt timp se va afla verdictul.

Între timp, apar noi informaţii despre modul în care s-a intervenit pentru salvarea lui Patrick Ekeng. Ambulanţa care asigura serviciile medicale la meci nu avea echipamentul necesar pentru resuscitarea unui pacient aflat în stop-cardiac. Mai mult, serviciul de ambulanţă privată avea medicamente expirate de un an de zile, defibrilatoare fără baterii şi maşini autorizate doar pentru transportul pacienţilor.

Departamentul pentru Situatii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne şi specialiştii Ministerului Sănătăţii a făcut o controale la firma de ambulanţă privată Puls. În urma verificărilor, autorităţile au sesizat o serie de nereguli.

Nereguli grave, după controlul Ambulanțelor Puls:

- modificarea clasificării ambulanțelor, fără obținerea aprobării legale în acest sens. Singurele ambulanțe funcționale erau de tip A (destinate doar transportului pacienților)

- au fost identificate medicamente și materiale sanitare cu termene de valabilitate depășite. Echipa de control a găsit în trusele medicilor și asistenților, inclusiv medicamente care erau expirate din luna mai 2015. Printre acestea s-au găsit și fiole de adrenalină, folosită pentru procedurile de resuscitare.

- pe ambulanțele utilizate de firma privată au fost găsite defibrilatoare cu baterii descărcate.

Sursa: Comunicat Ministerul Afacerilor Interne

După neregulile descoperite de autorităţi, serviciului privat de ambulanţă a rămas fără autorizaţie de funcţionare.

Managerul serviciului privat de ambulanţă Puls a ajuns în faţa anchetatorilor, pentru a da explicaţii în cazul morţii dinamovistului Patrick Ekeng.

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, susţine că Serviciul de Ambulanţă Puls nu este la prima abatere. Firma a mai fost amendată şi anul trecut, în urma unei inspecţii neanunţate din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe o ambulanţă a serviciului medical, care se deplasa în trafic.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit la spital, vineri seara, după ce medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca au încercat timp de zeci de minute să îl resusciteze.

Din momentul în care fotbalistul a căzut ca secerat și până când a fost urcat în ambulanţă au trecut 2 minute şi 47 de secunde, deși mașina Salvării era pe stadion.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ