Impozitul în sumă fixă pentru microîntreprinderi ar putea fi aplicat de la 1 iulie

| 21 mai, 2013

Maria Grapini speră ca impozitul în sumă fixă pentru microîntreprinderi să poată fi aplicat de la 1 iulie 2013. Studiul experimental realizat în această perioadă la nivelul Ministerului Finanţelor a vizat patru coduri CAEN, respectiv hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri, cafenele, service auto şi reparaţii auto.

"Dacă Ministerul Finanţelor spune că e ok, atunci sperăm că impozitul în sumă fixă pentru microîntreprinderi să poată fi aplicat de la 1 iulie. Studiul experimental realizat în această perioadă la nivelul Ministerului Finanţelor vizează patru coduri CAEN, respectiv hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri, cafenele, service auto şi reparaţii auto. La ultima discuţie avută cu domnul Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor Publice, ni s-a comunicat că studiul nostru e bine făcut, iar acelaşi lucru îl spun şi reprezentanţii asociaţiilor profesionale. Este un impozit corectat cu anumiţi indicatori relevanţi. De exemplu, la hotelurile de la mare şi de la munte luăm în calcul sezonalitatea", a declarat Maria Grapini.

Impozitul forfetar va fi stabilit ca o sumă fixă, în funcţie de anumiţi indicatori pentru fiecare domeniu de activitate, urmând ca firmele să plătească mai puţin decât daca ar aplica cota de 16% pe profit sau de 3% pe venit.

Ministrul Maria Grapini a precizat, totodată, că impozitul în sumă fixă nu va fi aplicat în domeniul taximetriei. Potrivit autorităţilor, impozitul forfetar se va introduce pentru categoriile de servicii la care cheltuiala administrativă pentru plata impozitului pe profit este mare atât pentru întreprinzător, cât şi pentru stat.

Sumele de plată nu vor fi egale pentru toate serviciile şi se va ţine cont de indicatori precum capacitatea locaţiei, calitatea amplasamentului, tarifele medii adecvate locaţiei.

Potrivit autorităţilor, impozitul forfetar va fi introdus pentru simplificarea administrativă la întreprinzător şi la instituţiile de control ale statului, pentru evidenţierea veniturilor în mod corect şi pentru realizarea de profit în vederea repartizării pentru dezvoltare sau dividende, de către întreprinzători. Aceştia vor plăti suma fixată, indiferent de cât profit vor realiza.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ