În 2013 s-a înregistrat cea mai caldă lună noiembrie din 1880

| 17 dec, 2013

Lumea a cunoscut, anul acesta, cea mai călduroasă lună noiembrie de la începutul măsurătorilor de temperatură, în 1880, a indicat marţi Agenţia americană oceanică şi atmosferică (NOAA), relatează AFP.

Luna trecută a fost cea de-a 37-a lună noiembrie consecutivă şi cea de-a 345-a lună la rând cu o temperatură medie la sol şi la suprafaţa oceanelor mai mare decât cea din secolul al XX-lea.

În noiembrie, temperatura medie la sol şi la suprafaţa oceanelor a ajuns la 13,68 grade Celsius, cu 0,78 grade mai mult decât media din secolul trecut, care a fost de 12,9 grade, a precizat NOAA într-un comunicat.

O temperatură globală în luna noiembrie mai joasă decât media din secolul al XX-lea s-a înregistrat în 1976, în timp ce februarie 1985 a fost ultima lună în care s-a înregistrat cea mai joasă temperatură medie în lume.

Majoritatea regiunilor planetei au cunoscut, în noiembrie 2013, temperaturi mai ridicate decât media, între care Eurasia, zona de coastă a Africii, America Centrală, America de Sud şi unele zone din nordul Atlanticului, sud-estul Pacificului, Oceanul Indian şi cea mai mare parte a sudului Rusiei.

Însă nordul Australiei, unele părţi din America de Nord, sud-vestul Groenlandei şi regiuni ale oceanului din apropierea Americii de Sud au fost mai reci decât media în noiembrie.

Nicio regiune de pe glob nu a înregistrat recorduri de frig în această lună, precizează NOAA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ