În 2014, românii au plătit între 25 și 1.100 euro pentru călătorii cu avionul

| 05 feb, 22:58

În 2014, românii au alocat pentru biletele de avion pentru călătorii bugete variind între 25 € - 1.100 €, cel mai ieftin zbor rezervat fiind către Bruxelles (Belgia), iar cel mai scump – către  Ottawa (Canada), arată datele Tripsta.

Atunci când vine vorba de cele mai ieftine bilete de avion, cel mai ieftin zbor national a fost rezervat în decembrie 2014 – cu trei zile înaintea plecării, pe ruta Satu-Mare – București – și a costat 68€. Zborul a fost operat de Tarom, iar durata în care acesta a ajuns la București a fost de o oră și 20 de minute.

Biletul pentru cel mai ieftin zbor internațional rezervat anul trecut a costat 25€. Zborul a fost operat de Ryanair, pe ruta Otopeni - Bruxelles și a fost rezervat în septembrie, cu 52 de zile înaintea plecării, care a avut loc la finalul lunii noiembrie.

În 2014, românii au văzut Europa și Dubaiul la prețuri sub 100€, dar au plătit mai mult de sărbători pentru zboruri naționale
Potrivit datelor Tripsta, românii au căutat și plătit sub 100€ pentru o serie de destinații de vacanță din Europa și Orientul Mijlociu.

Citeşte şi: Tarom reia promoția biletelor dus-întors de 99 de euro

Bruxelles a fost cea mai ieftină destinație internațională atât pentru călătorii, cât și pentru turiștii români (25€), în timp ce alte destinații turistice disponibile anul trecut la un preț accesibil au fost: Londra (30€), Dubai (35€), Istanbul (45€) sau Atena (76€).

În ce privește zborurile naționale efectuate în vacanțe, românii au plătit cel mai puțin pentru deplasările pe rutele Iași – București (106€) și București – Timișoara (150€). Cele mai scumpe bilete naționale pentru perioadele de vacanță au fost pe rutele București -  Timișoara (271€) și București – Cluj (255€).

Pe de altă parte, zborul național care a înregistrat cele mai multe rezervări a fost pe ruta Iași – București, operat de Tarom și cu plecare în data de 18 aprilie, cu două zile înainte de Paște.  Costul biletului la această cursă a fost de 105€.

Deși au reușit să călătorească ieftin în Europa și Orientul Mijlociu pe parcursul anului trecut, românii au plătit între 900 – 1.100€ pentru a ajunge la destinații exotice, aflate la distanță mai mare, inclusiv peste ocean.

Într-un top 5 al celor mai scumpe zboruri de anul trecut, zborurile către Canada – atât spre capitala Ottawa cât și către Toronto – ocupă prima și ultima poziție a clasamentului. Astfel, pentru a ajunge în Canada, românii au plătit 1.100€ pentru a zbura pe ruta București - Ottawa sau 910€ pentru a ajunge la Toronto.

De asemenea, turiștii români au plătit peste 1.000€ pentru a ajunge în Insulele Mauritius (1.080€) și la Rio de Janeiro (1.040€), dar și un pic mai mult de 900€ pentru a ajunge la Singapore (915€).

Anul trecut, printre principalele destinații de călătorie ale românilor s-au aflat Atena, Istanbul și Viena, potrivit datelor Tripsta. Aceleași date indică și faptul că o călătorie de la București către una dintre destinațiile menționate s-a putut realiza atât pentru un cost scăzut, cât și pentru un preț mare al biletului de călătorie.

Pentru a ajunge la Atena, cel mai ieftin bilet la clasa economic, de la București, a costat anul trecut 77€, în timp ce prețul cel mai mare a fost de 421€, diferența de preț fiind de 344€. Diferența de preț a fost mai mica (135€) pentru zborurile către Istanbul, destinație spre care biletul cel mai ieftin a costat 90€, iar cel mai scump – 225€. Pentru a ajunge la Viena, biletul cel mai ieftin în 2014 a costat 115€, iar cel mai scump – 205€, diferența de cost fiind de 90€.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 feb, 11:41
Madita
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ