În Bucureşti se înregistrează un maidanez la fiecare 26 locuitori

| 17 iun, 2013

Bucureştiul este singura capitală europeană unde zeci de mii de câini aleargă pe străzi fără stâpân. Pe străzile capitalei sunt circa 67.000 de câini, adică unul la fiecare 26 locuitori. Deşi numărul celor muşcaţi este într-o continuă creştere, autoritatea municipală continuă să plătească sume mari pentru sterilizarea acestora, 3,2 milioane de euro numai anul acesta.

În fiecare zi, 34 de români sunt muşcaţi de câini iar 25 dintre cazurile raportate în perioada ianuarie-aprilie 2013 au fost provocate de muşcăturile maidanezilor. De asemenea, în medie, în Bucureşti sunt muşcaţi zilnic 20 de persoane dintre care 7 sunt copii, iar de la în ceputul anului până acum au fost muşcate aproximativ 4.100 de persoane, arată un studiu publicat de Institutul Naţional de Boli Infectioase "Matei Balş" din Bucureşti.

Unele companii de consultanţă în resurse umane oferă României o bilă neagră pentru această problemă, şi atenţionează angajaţii care vor să se mute în ţară cu privire la riscul pe care îl presupun câinii maidanezi.

Statisticile arată că cel puţin în ultimii 6 ani, cu excepţie a anului 2011, numărul de pacienţi care s-au prezentat la centrul Antirabic al Institutului Matei Balş a crescut constant, până la peste 16.000 de persoane înregistrate anul trecut.

Pentru a rezolva această problemă, absentă în majoritatea ţărilor europene, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor Bucureşti care se ocupă de gestionarea câinilor maidanezi din capitală, dispune de un buget de circa 3,2 milioane de euro din care nu se văd rezultate în ceea ce priveşte protecţia şi sterilizarea acestora.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ