În caz de război, buncărele din Bucureşti pot adăposti un milion de oameni. Cum arată acestea

| 20 mar, 2014

Bucureştiul are 4.000 de buncăre care pot adăposti aproximativ un milion de oameni. Adăposturile subterane pot fi folosite în caz de calamităţi, dezastre sau război.

Capitala este prevăzută cu adăposturi pentru situaţii de urgenţă. În cazul unui cutremur sau a unor dezastre naturale, bucureştenii se pot caza în peste 4.000 de adăposturi.

"Adăposturile sunt construite pentru protejarea populaţiei în cazul atacurilor aeriene, dar şi în caz de calamitate ele pot fi folosite ca adăposturi pentru sinistraţi. Într-un singur adăpost, în caz de atac aerian pot fi adăpostite peste 150 de persoane, iar în cazul unui dezastru natural se pot amenaja camere pentru 50 de persoane.

La nivel municipiului Bucureşti există o capacitate de peste 4.000 de spaţii de adăpostire, care pot caza în jur de 605.000 - 610.000 de persoane", a declarat la România TV colonelul Gheorghe Niculescu şeful Serviciului de Preveniri din sectorul 1.

Adăposturile sunt confecţionate din beton armat. Pereţii au o grosime de 40 de centimetri, iar plafonul are o grosime de 20 de centimetri. Adăposturile sunt prevăzute şi cu staţii de ventilare a aerului şi tuneluri de evacuare.

Vezi AICI cum arată buncărele din Bucureşti. VIDEO

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ