În ce condiții PNL nu va face nicio propunere pentru postul de premier la consultările de luni, de la Cotroceni

| 08 oct, 17:10

 

PNL nu va face nicio propunere pentru postul de premier la consultările de luni, de la Cotroceni, dacă nu se conturează o majoritate parlamentară, a decis vineri Biroul Executiv Naţional.

 

 

 

”Partidul Naţional Liberal a decis în şedinţa  Biroului Executiv Naţional de azi, că în eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL, pentru funcţia de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîţu, prim-ministrul interimar, preşedintele PNL. În eventualitatea în care nu se conturează o majoritate, decizia conducerii PNL este aceea de a nu se prezenta cu o propunere de premier la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni”, au anunţat vineri liberalii, precizând că decizia a fost luată ţinând cont de nevoia de deblocare a crizei politice.
PNL a subliniat că decizia ca premierul sa fie preşedintele partidului nu se modifică.
Liberalii au anunţat, joi seară, că Biroul Executiv Naţional a decis, în unanimitate, ca la consultările de la Controceni să fie propus Florin Cîţi pentru funcţia de premier. Propunerea va fi validată, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional. Delegaţia care va participa la consultările cu şeful statului va fi formată din Florin Cîţu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu, potrivit News.ro.
Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban consideră că preşedintele Klaus Iohannis ar încălca Constituţia, dacă l-ar desemna premier tot pe Florin Cîţu, şi că "e o inepţie politică" să fie propus Cîţu, în condiţiile în care astfel nu există nicio şansă de a forma o majoritate parlamentară.
Fostul judecător al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean a declarat, vineri, la Realitatea Plus, că preşedintele nu poate să propună imediat, ca premier, aceeaşi persoană care a fost demisă prin moţiune de cenzură, existând o decizie a Curţii în acest sens.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ