Premieră Star Wars. În ce ordine TREBUIE să revezi filmele din seria Războiul Stelelor

| 14 dec, 18:25

Premiera mondiala “Star Wars – The Force Awakens”, al saptelea episod din seria “Razboiul stelelor”, va avea loc pe 14 decembrie, la Los Angeles, cu doua zile inainte ca productia sa intre in cinematografe.

Au trecut 38 de ani de la primul episod, iar fanii incearca sa afle care este ordinea cronologica a intregii povesti, pentru a intelege scenariul. Traseul ideal de urmarit poate fi urmatorul: O noua speranta (1977), Imperiul contraataca (1980), Amenintarea fantomei (1999), Atacul clonelor (2002), Razbunarea lui Sith (2005), Intoarcerea lui Jedi (1983) – Forta se trezeste (2015).

Iată și câteva lucruri mai amuzante pe care probabil nu le știați despre Star Wars:

1. Specia din care provine maestru Yoda nu este menţionată niciodată în cele şase filme.

2. Chiar dacă în scenariul primei trilogii Star Wars existau şi femei pilot, imaginile cu ele au fost tăiate la montajul final.

3. Qui-Gon Jinn a folosit o lamă de ras Gillette drept aparat de comunicare în "Războiul stelelor - Episodul I: Ameninţarea fantomei".

4. Limba speciei Ewok este, de fapt, o combinaţie între tibetană şi nepaleză.

5. Actorul care îl joacă pe Darth Vader, cel îmbrăcat efectiv în costum, nu cel care i-a dat voce personajului, nu are voie să participe la convenţiile oficiale Star Wars pentru că George Lucas îl consideră enervant.

6. Zgomotul făcut de sabia cavalerilor Jedi este realizat prin combinarea sunetului unui televizor vechi, cu tub catodic, cu sunetul unui motor de proiector de film.

7. Liam Neeson era prea înalt pentru platourile Star Wars. Producătorii au fost nevoiţi să modifice decorul din cauza lui, lucru care i-a costat circa 150.000 de dolari.

8. Jabba Hutt-ul trebuia, iniţial, să fie o creatură păroasă.

9. Harrison Ford nu a fost singurul actor cunoscut care a vrut să îl joace pe Han Solo. Rolul a fost dorit şi de Burt Reynolds, Al Pacino, Jack Nicholson şi Christopher Walken.

10. George Lucas voia să pună o maimuţă să joace rolul lui Yoda. Maimuţa urma să poarte o mască şi să aibă un baston.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 dec, 00:05
Adrian T
Star Wars
Imi pare rau sa va dezamagesc doamna care ati scris articolul.Ordinea in care trebuie sa fie vazute filmele Star Wars e urmatoarea:

Episode I: The Phantom Menace (1999)
Episode II: Attack of the Clones (2002)
Episode III: Revenge of the Sith (2005)
Episode IV: A New Hope (1977)
Episode V: The Empire Strikes Back (1980)
Episode VI: Return of the Jedi (1983)
Episode VII: The Force Awakens (2015)
Episode VIII (2017)
Episode IX (2019)

Seria Episode IV: A New Hope (1977) & Episode V: The Empire Strikes Back (1980) & Episode VI: Return of the Jedi (1983) intial nu era numerotata.A fost relansata in anii 90 cu scene vechi scoase,altele refacute si unele noi introduse si numerotata pentru a face legatura cu filmele noi care cronologic are o actiune cu doua de ani inainte de "A New Hope" .

Probabil peste ani vor schimba inca odata ordinea daca vor face filme care sa contina povesti ce lipsesc in prezent si dorite de fanii Star Wars.
25 ian, 18:54
storm
aceasta este ordine-a perfecta ! multumesc Adrian !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ