Inacceptabil: Cristian Preda îşi bate joc de vicepreşedintele SUA

| 22 oct, 2013

Din păcate, acest domn Preda a împrumutat tot ce are mai rău Traian Băsescu. El este nemulţumitul de serviciu care atacă furibund orice. A mai rămas ca europarlamentarul PDL să critice soarele pentru că răsare prea târziu şi luna pentru că apune prea devreme.

 

Proaspăt propus cap de listă de către Alianţa DA pentru alegerile europarlamentare, Cristian Preda a prins din nou glas. Din păcate, nu pe vreo temă constructivă sau pe vreo iniţiativă în Parlamentul European – unde oricum a fost aproape invizibil – ci într-un registru descalificant pentru un politician care pretinde că are toate ţiglele pe casă.

Cum atacurile la adresa lui Victor Ponta, Crin Antonescu sau Vasile Blaga nu-l mai mulţumeau, Cristian Preda şi-a ales o ţintă mai mare, doar-doar va mai fi preluat şi el de către mass-media. Astfel, europarlamentarul PDL s-a gândit că n-ar strica să-l discrediteze puţin pe Joe Biden, nimeni altul decât vicepreşedintele SUA, mâna dreapta a lui Barack Obama.

Iată ce debitează pedelistul pe blogul personal: “Joe Biden a acceptat să apară în cadru alături de singurul premier plagiator din lume. Mie mi se pare rușinos, dar poate că vicepreședintele american colecționează curiozități de tot felul…”. Că ai răfuiala ta personală cu Victor Ponta pot să înţeleg, dar să-l ironizezi pe însuşi vicepreşedintele american pentru că a “cutezat” să-l primească pe primul ministru al României mi se pare deplorabil, o atitudine lipsită de bun simţ şi profund condamnabilă. De când se trage de şireturi cu Joe Biden acest neica nimeni al peisajului politic din România? Cu ce drept îl ia Cristian Preda la mişto pe vicepreşedintele SUA?

Desigur, sunt întrebări retorice fiindcă nu trag speranţe că europarlamentarul PDL îşi va retracta spusele. Din păcate, acest domn Preda a împrumutat tot ce are mai rău Traian Băsescu. El este nemulţumitul de serviciu care atacă furibund orice. A mai rămas ca europarlamentarul PDL să critice soarele pentru că răsare prea târziu şi luna pentru că apune prea devreme.

Când reşapata Alianţă DA şi l-a asumat pe Cristian Preda vârf de lance la alegerile europarlamentare şi-a pus vreun moment problema deserviciilor enorme pe care acest personaj le aduce României? Mă întreb dacă fostul premier-alifie MRU, liderul Forţei Civice şi fost ministru de Externe al României, este de acord cu elucubraţiile exprimate de Preda la adresa lui Joe Biden?

Fiindcă normal şi onest ar fi fost ca europarlamentarul PDL să fie exclus nu doar de pe lista de candidaţi pentru PE, ci şi interzis de partidele de dreapta pe unde-şi face veacul. Nu sunt un simpatizant al dreptei. Probabil se înţelege. Dar, dacă aş fi, cu siguranţă aş avea o mare problemă în a-mi acorda votul pentru o formulă care-l include pe Cristian Preda. Iar a defila cu un astfel de personaj – aşa cum face Alianţa DA – este nu numai o mare greşeală tactică, dar şi calea sigură spre eşec.

A faulta în mod public o întrevedere cu mize fundamentale pentru România este dovadă de rea-credinţă. La Washington şi în întâlnirile stabilite pe agenda vizitei, Victor Ponta reprezintă interesele României, în calitate de şef al Executivului. Oare Cristian Preda ce interese apără? Fiindcă pe ale românilor în mod sigur nu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 oct, 2013
Scarlat Teodor
Dezaxatii lui base .
Si preda si labaroiu si moacavei si leana lu`base sunt din acelas aluat , sufera de turbare cronica atunci cind altcineva are ''succesuri'' si prin aceasta umbreste mentorul de la Cotroceni . Ei nu au cum sa nu vada ca la Cotroceni nu vne nimeni , cinta cucuvelele a pustiu , pres-ul este nefrecventabil . Singurii lui prieteni orban-ungurul si berlusconi sunt izolati pe scena internationala .
23 oct, 2013
Marta
dna Merkel nu voteaza aici, din fericire
Din fericire pentru ea, ca n-are plagiatori in oferta poolitica. Care-I problema ta, baietas? Ca nu reusesti s-o exprimi clar. Nu e Pontacul plagiator? Nu e plagiatul delict? Nu e rusions pentru un om politic sa se afiseze cu Pontacul? Nu suntem noi de rasul lumii ca am ajuns ca un Golanache ca Pontache sa reprezinte orice?
23 oct, 2013
Marta
dna Merkel nu voteaza aici, din fericire
Din fericire pentru ea, ca n-are plagiatori in oferta poolitica. Care-I problema ta, baietas? Ca nu reusesti s-o exprimi clar. Nu e Pontacul plagiator? Nu e plagiatul delict? Nu e rusions pentru un om politic sa se afiseze cu Pontacul? Nu suntem noi de rasul lumii ca am ajuns ca un Golanache ca Pontache sa reprezinte orice?
23 oct, 2013
cantautor
opinii politice..
in 2012 ,cand actuala putere ataca pe toti politicienii straini,era in regula?
ale cui interese erau aparate?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ