Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aşteptată să pronunţe sentinţa în dosarul "Gala Bute"

| 28 mar, 10:36

Instanţa Supremă este aşteptată să pronunţe astăzi prima sentinţă în dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, este judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Sentinţa nu va fi definitivă.

La ultimul termen, procurorul DNA a cerut condamnarea Elenei Udrea la 20 de ani de închisoare. DNA a cerut ca şi fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, să primească o pedeapsă cu executare.

În dosar mai sunt acuzaţi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, omul de afaceri Dragoş Botoroaga şi doi foşti consilieri ai Elenei Udrea.

Aceştia au fost trimişi în judecată luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015. Este acuzată de săvârşirea a 3 infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene. 

Udrea a stat în arest preventiv în perioada 25 februarie - 7 mai 2015, după care a fost plasată în arest la domiciliu până pe 16 iunie 2015. 

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, fostul preşedinte al FRB, Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu - fost consilier al lui Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Dragoş Marius Botoroagă - administratorul unei firme. 

Tudor Breazu şi Rudel Obreja sunt acuzaţi de complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani; Gheorghe Nastasia - luare de mită, Ştefan Lungu - complicitate la dare de mită, Ana Maria Topoliceanu - luare de mită, Dragoş Marius Botoroagă - de dare de mită, Ion Ariton - participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ