Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie păstrează interceptările în dosarul fostului ministru Cristian David

| 22 mar, 11:50

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să păstreze ca probe interceptările realizate cu ajutorul SRI în dosarul în care fostul ministru de Interne Cristian David este judecat pentru luare de mită.

"Respinge, ca inadmisibilă, cererea formulată de inculpatul David Cristian de înlăturare a tuturor probelor, mijloacelor de probă, înregistrărilor ambientale şi interceptărilor telefonice care au fost obţinute cu participarea altor organe decât cele enumerate la art. 55 Cod procedură penală", se arată în decizia instanţei. 

Acesta este cel de-al doilea dosar în care instanţa supremă păstrează ca probe interceptările realizate cu ajutorul SRI. 

Cristian David a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2015, alături de Gheorghe Doliu, Valeriu Roger Niţescu, fostul şef de cabinet al lui David, şi Marian Cristinel Bîgiu, prefect al judeţului Buzău la data comiterii faptei. 

Potrivit DNA, în calitate de ministru al Internelor şi Reformei Administrative, în cursul anului 2007, prin intermediul lui Valeriu Roger Niţescu, Cristian David a pretins, iar în luna februarie 2008 a primit, suma de 500.000 de euro de la un denunţător, beneficiar al unor drepturi litigioase. 

Denunţătorul este Adrian Mladin, care a fost mandatat de Viorica Ştirbulescu să îndeplinească formalităţile necesare în vederea revendicării unei suprafeţe de teren de 15 hectare situată în oraşul Buzău. 

Procurorii susţin că suma de bani a fost pretinsă şi primită de Cristian David pentru a-şi exercita atribuţiile de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor într-o modalitate care să asigure emiterea titlului de proprietate asupra terenului de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ