Încă cinci decese anunțate în România: cea mai tânără victimă avea 45 de ani

| 26 mar, 22:34

Autoritățile au anunțat joi seara încă cinci decese din cauza COVID-19, astfel că bilanțul total ajunge în România la 22 de morți. Printre aceste noi decese figurează și un bărbat de 45 de ani, din Arad, care a murit în ambulanță, în timp ce era dus la spital. Este cea mai tânără victimă a bolii Covid-19 în România.

 

Un alt caz special este cel al unui bărbat de 49 de ani din județul Timiș care a fost diagnosticat în 20 martie cu pneumonie acută, dar nu a fost internat. Un nou consult de specialitate, a doua zi, la Spitalul de boli infecționase din Timișoara, l-a diagnosticat tot cu pneumonie acută, dar nici de data aceasta nu a fost internat. După trei zile, cu stare deteriorată, a solicitat ambulanța. Abia atunci i se face testul pentru Covid-19, dar din nou este lăsat acasă. A murit astăzi, exact în ziua în care a ieșit și rezultatul testului pentru coronavirus: pozitiv. Cazul acestui pacient se află în acest moment în verificarea Ministerului Sănătății pentru a clarifica mai multe detalii.
Iar o femeie din Neamț, care făcea dializă, a murit miercuri și rezultatul testului pentru coronavirus a sosit joi: era pozitivă.
Este vorba despre următoarele patru cazuri:
Bărbat, 56 ani, din judetul Dâmbovița, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23.03.2020, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus la Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș - ATI.
Bărbat, 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S- a prezentat în data 20.03.2020 la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinc si radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21.03.2020 s-a prezentat și la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acută. În 24.03.2020, stare deteriorată, solicită ambulanță, i se recoltează proba de exsudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu. Confirmat la data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată. Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială).
Femeie, 70 ani, din judetul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt-Nefrologie pentru hemodializă. Stare agravată din 25.03.2020, când se suspecteaza infecție cu coronavirus și se recoltează proba. Deces în 25.03.2020. Confirmat pozitiv în data de 26.03.2020.
Bărbat, 45 ani, din judetul Arad, confirmat în data 25.03.2020, decedat in 25.03.2020 în ambulanță în timpul transferului în Spitalul BI V. Babes Timișoara.
Bărbat, 75 ani, din judetul IASI, internat si confirmat în data 22.03.2020, decedat in 26.03.2020. Comorbiditati diabet zaharat complicat”, transmite GCS.

 

Tag-uri: coronavirus, victime
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ