Incapacitatea adaptării la schimbările climatice a determinat DISPARIŢIA de pe Pământ a unei maimuţe gigant

| 05 ian, 15:04

Gigantopitecul, o maimuță uriașă cu alură de King Kong, a dispărut de pe suprafața Pământului în urmă cu un milion de ani, din cauza incapacității sale de a se adapta la schimbările climatice, susțin oamenii de știință, citați de AFP.

Cu o înălțime de 2-3 metri și o greutate care varia între 200 și 500 de kilograme, gigantopitecul va rămâne, probabil, cea mai mare maimuță din istoria planetei.

Rămășițele de gigantopitec disponibile cercetătorilor — care se reduc în prezent la patru maxilare inferioare și la "sute sau mii de dinți izolați" — nu le permit acestora să ofere prea multe informații cu privire la acest "monstru".

Aceste rămășite "sunt în mod clar insuficiente pentru a spune dacă animalul a fost biped sau patruped sau chiar să ne imaginăm proporțiile sale", a declarat pentru AFP Hervé Bocherens, de la Centrul Senckenberg pentru evoluție umană și paleo-mediu din Germania, co-autor al unui studiu pe această temă publicat pe site-ul revistei Quaternary International.

Alături de o echipă internațională de cercetători, Bocherens a studiat emailul dinților de gigantopitec, ajungând la concluzia că acesta trăia doar în păduri."Rezultatele noastre indică faptul că aceste primate mari trăiau doar în păduri, de unde își obțineau hrana", a indicat Bocherens, adăugând că gigantopitecii au fost vegetarieni.

Pentru cercetători, dimensiunea acestei maimuțe și limitarea la un singur tip de habitat a condus la dispariția sa. Spre deosebire alte rude ale sale, care trăiesc încă în păduri și au un metabolism lent, supraviețuind cu puțină mâncare, "gigantopitecul — din cauza dimensiunilor sale — avea nevoie cu siguranță de o mare cantitate de hrană", a explicat cercetătorul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 ian, 15:31
Daniel Popa
Oferta
Oameni dragi, este timpul sa lucrati de acasa prin contract legal intr-un proiect 100% romanesc. Domeniul, publicitate online pentru piata americana de carti electronice. Proiectul este lansat de curand, nu este necesara niciun fel de experienta! Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. Lucrati pe internet de oriunde doriti dumneavoastra. Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. Oferim sanse reale de avansare in cariera! Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Programul de lucru este flexibil. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. Cand doresti cu cea mai mare seriozitate detaliile afacerii, cere informatii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ