Incendiul din Delta Văcăreşti a fost stins

| 11 iul, 18:26

Un incendiu a izbucnit luni în Delta Văcăreşti din Capitală. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că focul a cuprins peste 2.000 de metri pătraţi de vegetaţie. Nu au existat victime, iar incendiul a fost stins.

ACTUALIZARE 19.00 Incendiul a fost stins. Pompierii sunt încă la fața locului, anunţă pe pagina de Facebook organizaţia Parcul Naţional Văcăreşti.

"Facem apel către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor - România să grăbească lansarea procedurii de administrare a parcului. Cu cât zona va fi mai repede supravegheată și administrată, cu atât astfel de evenimente regretabile vor fi prevenite și controlate pe viitor",mai scrie organizaţia pe reţeaua de socializare.

ACTUALIZARE 18.40 Dispozitivul de pompieri care intervine luni seara la stingerea incendiului din Delta Văcăreşti a fost suplimentat cu zece persoane, a anunţat Adrian Marin, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti. Pompierii acţionează greu pentru stingerea focului din cauza temperaturii ridicate şi a fumului degajat. Din această cauză, ei nu pot acţiona o perioadă îndelungată în apropierea focarului incendiului.  În prezent sunt mobilizaţi de 30 de pompieri.

La fața locului acționează 20 de pompieri pentru stingerea focului.

"Nu se poate face accesul cu autospeciale în zona focarului, având în vedere natura terenului, solul este moale. Se acționează cu lopeți", a precizat Adrian Marin, purtătorul de cuvânt al ISU București. Nu s-au înregistrat victime.

Nu se cunosc, deocamdată, cauzele izbucnirii incendiului.

 

 

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), nu se poate face accesul cu autospeciale în zona focarului, având în vedere natura terenului, solul este moale. Se acționează cu lopeți.

Primele informații arată că nu s-au înregistrat victime.

Incendiul a fost anunţat la 112, luni, în jurul orei 17.00, suprafaţa cuprinsă de flăcări fiind de aproximativ 2.000 de metri pătraţi, anunţa apelul iniţial, însă cu riscul de a se extinde.

Delta Văcăreşti este declarată zonă urbană protejată, fiind un lac antropic aflat în cartierul Văcăreşti din Bucureşti, sectorul 4, cu o suprafaţă de 189 hectare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ