Incendiu la rampa de gunoi din Cluj. Pompierii luptă cu focul de 12 ore

| 05 oct, 10:33

Un incendiu de amploare a izbucnit miercuri seară, la Cluj Napoca, la rampa de gunoi a oraşului, și nu a fost lichidat nici la această oră, informează Realitatea TV, citând surse ale ISU.

Focarele de incendiu cu flăcări deschise de la suprafața deșeurilor au fost lichidate, însă este necesară eliminarea focarelor ce ard mocnit în masa deșeurilor, anunță ISU Cluj.  Stingerea și supravegherea focarelor continuă cu patru autospeciale și 18 pompieri militari, sprijiniți de patru autocisterne și trei utilaje ale Regiei Autonome a Domeniului Public.

Pe timpul nopții trecute, flăcări uriașe, întinse pe aproape 1.000 de metri pătrați, au putut fi văzute de la mulți kilometri distanță de Pata Rât.

Potrivit informațiilor primite de la fața locului, incendiul este cel mai mare de până acum la rampa de gunoi a Clujului, pentru că flăcările au fost favorizate și de vântul care bate cu putere.

Focul a izbucnit la rampa temporară de deșeuri a municipiului Cluj-Napoca, care funcționează de cânf groapa de gunoi a orașului a fost închisă în urmă cu doi ani pentru că nu îndeplinește normele de mediu.

Incendiul are loc la numai două zile după vizita ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, care a cerut demiterea șefului Gărzii de Mediu din județ pentru că nu și-ar fi făcut datoria în ceea ce privește depozitul de deșeuri de la Pata Rât. În plus, Gavrilescu l-a avertizat pe primarul Emil Boc că rampa temporară de deșeuri își va atinge în scurt timp capacitatea maximă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ