Incendiu MASIV în parcul naţional Domogled, din Mehedinţi. Peste 10 hectare, afectate

| 19 iul, 11:52

Un incendiu masiv s-a declanşat în Parcul Naţional Domogled din Mehedinţi marţi seară, miercuri dimineaţă intervenţia pompierilor din Turnu Severin şi Orşova aflându-se în plină desfăşurare. Reprezentantul ISU Mehedinţi a precizat, la Realitatea TV, că estimează ca incendiul să fie stins până miercuri seară, dacă vremea nu se va schimba.

Marţi seară incendiul se manifesta pe o suprafață de circa 10 ha de litieră într-o pădure de pin negru de Banat. Zona este inaccesibilă, fiind pe versanți stâncoși. S-a solicitat un elicopter pentru a efectua recunoașterea zonei, raza Ocolului Silvic Târnița, Vârful lui Stan.

De asemenea, a fost solicitat un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere de tip „Bambi Bucket”, din cadrul Inspectoratului General de Aviație din MAI, pentru a sprijini eforturile de stingere ale salvatorilor de la sol.

"Anticipăm că dacă vremea nu se schimbă până diseară va fi lichidat", a precizat reprezentantul ISU Mehedinţi, la Realitatea TV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ