Începe campania anuală de igienizare contra ţânţarilor şi şobolanilor în Bucureşti

| 10 mar, 2014

PMB va derula, din martie până în noiembrie, campania de igienizare împotriva ţânţarilor şi şobolanilor în Capitală, ale cărei prime acţiuni au în vedere deratizarea la asociaţiile de locatari şi proprietari şi în casele individuale, costurile fiind suportate din bugetul municipalităţii.

Primaria Municipiului Bucureşti (PMB) demarează marţi, 11 martie, campania anuală de igienizare, în cadrul căreia vor fi aplicate, pe teritoriul Capitalei, tratamente de deratizare şi combatere a şobolanilor şi de combatere a ţânţarilor, se arată într-un comunicat de luni al instituţiei.

Programul de igienizare va avea loc între 11 martie şi noiembrie 2014 şi va începe, marţi, cu tratamente de deratizare, primele acţiuni fiind la asociaţiile de locatari şi proprietari, precum şi în casele individuale.

Municipalitatea precizează că, începând cu 1 aprilie, tratamentele de deratizare se vor extinde treptat la toate categoriile de obiective incluse în contract, "respectând numărul de treceri prevăzute în planul de igienizare".

În ceea ce priveşte tratamentele pentru combaterea ţânţarilor, acestea vor fi făcute, în primul rând, în subsoluri şi în casa scării, la reţelele edilitare, apoi în subsolurile agenţilor economici, respectiv în locurile unde dezvoltarea acestora a fost posibilă in anotimpul rece.

"Tratamentele exterioare de combatere a ţânţarilor (spaţii verzi, aliniamente stradale, grădini publice, parcuri, cimitire, maluri de lac, zone rezidenţiale şi industriale) vor putea fi demarate odată cu creşterea temperaturilor, respectiv atunci când acestea vor ajunge la aproximativ 8-20 grade Celsius", mai precizează municipalitatea.

Potrivit PMB, produsele folosite pentru tratamentele de deratizare şi dezinsecţie atât în interior, cât si în exterior sunt din Belgia, Franta, Japonia, Elveţia, SUA, toate fiind avizate pentru profilaxia sanitar umană de catre Ministerul Sănătăţii, prin Comisia Naţională pentru Produse Biocide.

Costurile acestor acţiuni sunt suportate din bugetul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Astfel, cetăţenii nu trebuie să achite contravaloarea serviciilor prestate, iar în cazul în care constată anumite deficienţe, acestea pot fi semnalate la telverde 0800.800.868, precum şi la telefoanele societăţii 3D Romania 0801.003.333 sau 021.340.86.50.

Aplicarea tratamentelor de deratizare şi dezinsecţie corespunzătoare Planului de Igenizare al Bucureştiului este supravegheată şi coordonată metodologic de Comisia Interministerială de Supraveghere Metodologică şi Recepţie, comisie alcătuită din experţi ai Ministerului Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică şi Institutul de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi ai Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ