Începe coşmarul lui Băsescu

| 09 ian, 2014

Dacă Traian Băsescu are ceva de ascuns, atunci va face orice pentru a bloca dezbaterile Comisiei Nana sau pentru a muta atenția publică, inclusiv prin generarea unor conflicte si scandaluri sterile cu efecte negative asupra bunei guvernări a țării.

Dacă anul trecut Traian Băsescu a lansat numeroase perdele de fum pentru a acoperi achiziţia controversată a celor 300 de hectare de teren agricol în judeţul Călăraşi de către familia sa, la început de 2014 inevitabilul se va produce: comisia parlamentară special constituită pentru a ancheta tranzacţia şi pentru a dezlega iţele complicate ale cazului va începe în cel mai scurt timp audierile.

Astfel, comisia de anchetă privind legalitatea achiziţiei terenurilor din comuna Nana, Călăraşi, şi-a completat, miercuri, conducerea şi a stabilit programul de lucru, şedinţele urmând a avea avea loc de luni până joi, până la finalizarea anchetei parlamentare. Totodată, membrii comisiei l-au votat, în prima şedinţă din 2014, pe deputatul liberal Ioan Cupşa pentru funcţia de vicepreşedinte şi pe deputatul conservator Vicenţiu Irimia ca secretar.

Trebuie precizat că, la finalul anului trecut, comisia senatorială care a investigat circumstanţele în care Ioana Băsescu a obţinut creditul de la CEC Bank ce i-a permis achiziționarea terenului nu a avut prea mult succes în a elucida cazul. Aceasta deoarce Radu Gheţea, preşedintele CEC, a invocat în repetate rânduri secretul bancar pentru a nu informa comisia cu privire la acordarea controversată a respectivului credit.

Prin urmare, există un orizont de aşteptare al ceteăţenilor cu privire la activitatea Comisiei speciale de anchetă care a fost însărcinată să facă lumină în această tranzacţie controversată. Iar aici sunt nenumărate semne de întrebare. Mass-media și opinia publică s-au întrebat, pe bună dreptate, dacă în decizia de cumpărare luată de fiica președintelui au fost sau nu implicate instituțiile statului și, dacă nu cumva, acestea și-au depășit competenţele prevăzute prin lege, implicându-se cu exces de zel în gestionarea treburilor personale ale lui Traian Băsescu.

Sunt deja de notorietate publică declarațiile consilierului prezidențial Adrian Rădulescu, care a recunoscut că a fost consultat de către președintele Traian Băsescu pe acest subiect, ba chiar că s-a deplasat în comuna Nana pentru a vedea la fața locului terenul în discuție. De asemenea, mass-media a prezentat faptul că procurul Lucian Papici ar fi efectuat o serie de verificări care au avut ca obiect inclusiv terenul de la Nana cumpărat de Ioana Băsescu, înainte ca achiziția să fie finalizată. Este de sperat că ancheta desfășurată de către Parlament va clarifica definitiv condițiile în care s-a desfășurat acest control al Parchetului și, mai ales, dacă nu cumva acțiunea organelor judiciare a influențat într-un fel sau altul respectiva tranzacție.

În contextul acestor întrebări care îşi caută răspuns, Comisia parlamentară are mult de muncă. Desigur, dată fiind complexitatea investigațiilor este de așteptat ca ancheta să fie de durată. Indiferent însă care vor fi concluziile la care va ajunge comisia, important este ca subiectul să fie pe deplin clarificat, iar cetăţenii să fie corect informaţi cu privire la dedesubturile tranzacţiei. Dacă Traian Băsescu nu are nimic de ascuns, atunci este şi în interesul său ca rezultatele investigaţiilor Comisiei speciale să fie aduse la cunoştinţa publicului. Dacă are ceva de ascuns, atunci va face orice pentru a bloca dezbaterile sau pentru a muta atenția publică, inclusiv prin generarea unor conflicte si scandaluri sterile cu efecte negative asupra bunei guvernări a țării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 ian, 2014
cantautor
"cosmarul "Basescu,mai are putin si implineste 10 ani..
sa- i uram:"la multi ani"....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ