Începe lupta pentru funcții în Parlament! Tăriceanu își dă demisia

| 02 sep, 09:41

Parlamentarii se întorc la muncă, luni, iar noua sesiune se anunță a fi una cu multe tensiuni și lupte pentru funcții.

De luni, parlamentarii se reîntorc la muncă. Sesiunea de toamnă nu este deloc una ușoară. Coaliția de guvernare s-a rupt, iar PSD nu mai are majoritate în Parlament. În acelaşi timp, PNL a anunțat că depune moțiune de cenzură pentru a da jos Guvernul Dăncilă.

La începerea sesiunii, partidele trebuie să negocieze posturile de conducerea în cele două camere, după ce Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că va demisiona de la conducerea Senatului. PSD nu s-a hotărât încă pe cine va susține, iar o decizie care ar fi trebuit să fie luată la CEx-ul de pe litoral a fost amânată.

Pentru șefia Senatului există mai mulți pretendenți din PSD, dar Viorica Dăncilă negociază cu senatori ai ALDE, în speranța că va reușit să rupă partidul. Astfel că, nu ar fi exclus să vedem în fruntea Senatului tot un om din partidul lui Tăriceanu.

Nici scaunul lui Marcel Ciolacu nu este sigur, în condițiile în care PSD a pierdut majoritatea în Camera Deputaților. Opoziția ar putea încerca să preia această funcție, lucru pe care a vrut deja să îl facă, fără succes.

Cele mai importante evenimente din această sesiune sunt însă două. În primul rând, Viorica Dăncilă va trebui să meargă în Parlament pentru a obține un vot de încredere pentru restructurarea guvernului. În al doilea rând, guvernul va trebui să supraviețuiască moțiunii de cenzură pe care o pregătește opoziția.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ