Începe nebunia în PDL

| 13 oct, 2013

Potrivit lui Băsescu, Emil Boc ar fi un candidat foarte bun pentru că poate să-l bată pe Victor Ponta la alegerile pentru Cotroceni şi este mult mai capabil decât Mihai Răzvan Ungureanu pentru că a trecut ţara prin criză. Însă Boc nu are nicio intenţia de a deveni prezidenţiabil.

PDL afirmă că s-a modernizat şi doreşte să stabilească candidatul pentru alegerile prezidenţiale printr-o competiţie internă. Astfel, între 7 şi 14 octombrie cei interesaţi a reprezenta partidul în competiţia supremă sunt invitaţi să-şi depune candidatura, urmând ca până pe 14 decembrie, cei înscrişi să prezinte un proiect pentru România. Până acum Cătălin Predoiu şi cu Gheorghe Falcă şi-au anunţat public intenţiile de a candida. Alte nume vehiculate în PDL sunt cele ale lui Emil Boc, al Elenei Udrea şi al Simonei Creţu.

Potrivit lui Băsescu, Emil Boc ar fi un candidat foarte bun pentru că poate să-l bată pe Victor Ponta la alegerile pentru Cotroceni şi este mult mai capabil decât Mihai Răzvan Ungureanu pentru că a trecut ţara prin criză. Însă Boc nu are nicio intenţia de a deveni prezidenţiabil. Acesta a declarat că nu se înscrie în competiţia internă din PDL şi a sfătuit dreapta să meargă în alegeri cu un singur candidat. Faţă de Băsescu, Emil Boc este realist. Acesta şi-a dat seama că într-o competiţie de genul acesta nu are nicio şansă, având în vedere că are de decontat o guvernare dezastruoasă.

Şi pe Elena Udrea o girează Băsescu, iar mai mult, a început să-i facă campanie.  De ceva vreme Preşedintele României a început o luptă la baionetă împotriva guvernului şi a lui Victor Ponta. Mesajele transmise de Băsescu sunt preluate la indigo de Udrea. Însă nu PDL este partidul sub care „blonda de la Cotroceni” vrea să candideze la prezidenţiale. Aceasta a precizat că nu se va înscrie în competiţia internă a PDL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale şi că dacă ea ar fi condus partidul dreapta era unificată şi avea un singur candidat. Se pare că doamna Udrea a realizat că nu ar avea nicio şansă de câştig într-un PDL condus de Blaga. Însă, din mesajul lui Udrea se întelege că ar vrea să candideze la alegerile prezidenţiale din 2014 susţinută de dreapta politică unificată. Senatorul PSD, Ilie Sârbu, o dă pe aceasta ca un candidat sigur din partea dreptei în contextul în care Băsescu şi-a cam impus de multe ori voinţa .

 

Gheorghe Falcă şi-a anunţat şi el intenţia de a se implica în competiţia internă, dar nu pentru a câştiga, ci pentru ca Predoiu să nu fie singura propunere. Acesta a mai precizat, potrivit unor surse din conducerea PDL Arad, că nu doreşte să ajungă preşedintele ţării, dar participarea sa în cursa internă a PDL ar da ocazia filialei judeţene să devină mai cunoscută în ţară. În traducere liberă, Falcă are ca obiectiv să-i ia locul lui Blaga şi poate ar fi reuşit deja acest lucru dacă la alegerile pentu şefia partidului nu ar fi renunţat în favoarea Elenei Udrea. Mai mult, Falcă este finul lui Băsescu şi mai mult ca sigur va face la aceste alegeri interne jocul Preşedintelui.

Singurul candidat redutabil, la nivelul PDL, de a câştiga o astfel de competiţie este Cătălin Predoiu, care a anunţat că se va şi înscrie. „Astăzi mă voi înscrie în cursa internă a PDL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţia României. O fac pentru că doresc să ofer o nouă viziune pentru România, o viziune care include un nou mod de a face politică. O fac pentru că eu cred că, după 20 de ani de încercări în democraţie, este în sfârşit timpul ca să punem cu adevărat oamenii în centrul acestui proces".

Predoiu a mai spus că în cazul în care nu va câştiga competiţia va ceda şi funcţia de premier al guvernului alternativă al democrat-liberalilor.  Oricum această funcţie nici nu-i făcea cinste având în vedere că a nominalizat o serie de persoane cu grave probleme de imagine. De exemplu, Marinică Dinică propus pentru Apărare, este cunoscut ca un abonat la contracte cu statul, Alin Tişe propus la Interne, a fost preocupat de obţinerea unei adevărate „averi imobiliare”, pe bani puţini sau fără bani, de propunerea Monica Macovei la Justiţie nici nu are rost să mai vorbim având în vedere cât rău a făcut României. Nici Predoiu nu stă foarte bine la capitolul imagine publică. Firma de avocatura la care a activat fostul ministru al Justiţiei şi la care acesta este partener asociat, se numără printre cele zece cabinete de avocatură cu care compania Hidroelectrica a încheiat, în perioada 2009-2011, contracte de consultanţă şi asistenţă juridică. După cum se ştie, la DNA zac o serie de plângeri privind neregulile de la mai multe astfel de companii de stat prăduite de PDL, printre care şi Hidroelectrica.

Competiţia pentru desemnarea candidatului PDL la prezidenţiale nu apre a fi de interes pentru Vasile Blaga. Singura grijă a acestuia este să-şi păstreze locul în fruntea PDL, iar în acest sens doreşte să se expună cât mai puţin. Blaga a declarat că obiectivul lui este ca PDL să intre la guvernare în 2016 şi că şi-ar dori ca pentru alegerile din 2014, dreapta să aibă candidaţi comuni. „Înțeleg că este nevoie și ar fi bine și ne-am dori, o fuziune a tuturor partidelor de partea aceasta a eșichierului politic în PDL cu Verde înrourat, cu trandafirul și portocaliu înainte".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ