Început de noiembrie cu 21,8 grade la Miercurea Ciuc, polul frigului. Maximul istoric rezistă

| 05 noi, 2013

Temperatura maximă absolută a lunii noiembrie în judeţul Harghita, de 21,8 grade Celsius, care a fost înregistrată în 2004, a fost depăşită, marţi, meteorologii consemnând la Miercurea Ciuc o valoare termică de 21,9 grade Celsius.

Maxima absolută a lunii noiembrie, de 21,8 grade Celsius, înregistrată în anul 2004, a fost depăşită, marţi, în jurul orei 14.30, când la Staţia Meteo Miercurea Ciuc, mercurul a urcat în termometre până la valoarea de 21,9 grade.

"Pe la ora 14.30, am măsurat temperatura maximă de 21,9 grade Celsius, valoare care a depăşit maxima absolută a lunii noiembrie de până acum cu 0,1 grade Celsius. După ora 15.00, cerul s-a înnorat şi temperatura a început să scadă", a precizat meterologul de serviciu de la Staţia Miercurea Ciuc, Tanko Karoly.

Temperaturi neobişnuit de ridicate pentru această perioadă a anului în judeţul Harghita s-au înregistrat şi în celelalte localităţi, unde maximele zilei au urcat până la 20,5 grade Celsius la Joseni, 21,4 grade la Topliţa şi 23 de grade la Odorheiu Secuiesc.

La Staţia Meteo de pe Vârful Bucin, termometrele au indicat o valoare termică maximă de 14,2 grade Celsius, în jurul aceleiaşi ore.

Meteorologii anunţă pentru intervalul imediat următor răcirea vremii şi apariţia precipitaţiilor, care pot fi mixte în zonele înalte.

Minima absolută a lunii noiembrie în judeţul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, a fost consemnată în anul 1993 la Miercurea Ciuc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ