Incompetenţă sau corupţie? Ministrul Udrea, dezmăţ pe banii publici

| 13 mai, 2014

Guvernarea PDL a intrat în istorie ca fiind una dintre cele mai corupte din România. Pe lângă faptul că a provocat multă suferinţă românilor prin măsurile extrem de dure de austeritate, guvernarea PDL a furat şi risipit banul public.

Dovezi ale corupţiei şi incompetenţei acestei guvernări sunt aduse la lumină periodic ori de presă, ori de insituţiile statului. În acest sens, Corpului de control al Guvernului a sesizat organele de urmărire penală pentru nereguli descoperite în perioada 2006-2012, unele vizând chiar mandatul Elenei Udrea de ministru  al Dezvoltării în Guvernul Boc.

Săptămâna trecută, Elena Udrea era acuzată că în perioada în care a fost interimar la Ministerul Mediului a irosit fonduri publice. Astfel, Corpul de control al premierului a sesizat organele de urmarire penală cu privire la posibile fapte de natură penală în legătura cu implementarea proiectelor finanţate din bugetul Fondului pentru mediu. Banii acestui fond au fost alocaţi şi de Elena Udrea atunci când a deţinut funcţia de ministru interimar la Ministerul Mediului. Interesant în acest caz este că Udrea a dat bani din Fondul de mediu inclusiv pentru comuna Nana, unde Traian Băsescu şi-a cumpărat terenurile.

Acum, doamna Udrea este subiectul unei noi anchete penale. Corpul de control al premierului susţine că a descoprit că mai multe fonduri au fost obţinute ilegal, prin falsificarea unor informaţii din documentele necesare aprobării proiectelor din programul bazelor sportive. Pe scurt, anumite finanţări nu erau eligibile, s-au atribuit contracte cu dedicaţie, iar unele lucrari s-au desfăşurat fără autorizaţie. Mare parte dintre ilegalităţi vizează şi perioada când Elena Udrea era ministru al Dezvoltării în cabinetul Boc. De fapt, neregulile descoperite arată un singur lucru: în guvernarea PDL, sub supravegherea păpuşarului Băsescu şi sub coordonarea Elenei Udrea, s-a furat din banul public!

Cu toate că au fost sesizate organele abilitate, şansele sunt mici ca Elena Udrea să fie anchetată în perioada cât Băsescu este la Cotroceni. Totuşi, cei doi nu pot fi liniştiţi pentru că după decembrie 2014 dispare imunitatea lui Băsescu şi influenţa acestuia asupra unor oameni cheie din justiţie. Astfel, toate neregulile şi jafurile patronate de cei doi, timp de 10 ani, vor fi luate la puricat de către Justiţie. Cu cât trece timpul şi se apropie decembrie 2014, cu atât se strânge laţul în jurul celor doi şi astfel poate fi explicată şi nervozitatea acestora.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 mai, 2014
Mihai Necreala
"Corpul de control al premierului susţine că a descoprit că mai multe fonduri au fost obţinute ilegal, prin falsificarea unor informaţii din documentele necesare aprobării proiectelor din programul bazelor sportive." - Are corpul de control atributii de instanta? Daca nu are, atunci sunt doar presupuneri in razboiul politic dintre Ponta si Udrea, presupuneri care sunt obiectul unei campanii politice murdare, intr-o tara europeana.
13 mai, 2014
cezara
IN CAZUL FOSTULUI MIN UDRA SE POATE VORBI SI DE IMCOPETENTA SI CORUPTIE DEPINDE CUM VA INCADRA PARCHETUL ACET CAZ .
13 mai, 2014
DAFINESCU
ESTE SIGUR IMCOPETENTA GRASA..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ