INCREDIBIL! Avem GENA NEMURIRII

| 25 mai, 2014

Hidra de apă dulce este un animal miraculos, pentru că, indiferent de circumstanțe, nu moare niciodată. Este dotată de la mama natură cu o genă, pe care oamenii de știință au numit-o gena nemuririi sau FoxO. Un alt fapt fantastic regăsit la hidră este reproducerea sa, care se efectuează prin înmugurire

Odată descoperită această genă importantă, oamenii de știință de la Universitatea Kiel, Germania, susțin că ea există și în structura umană. Această descoperire poate să fie punctul de plecare în lungul drum al prelungirii vieții omului spre eternitate.

Studiul efectuat de cercetătorii germani a fost publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences și se referă la dezvoltarea unor tratamente care ar putea activa gena umană a nemuririi. Odată activată această genă, ca și în cazul hidrei de apă dulce, o serie de celule stem s-ar produce continuu în organismul uman care ar contribui la regenerarea permanentă a organismului.

Oamenii produc la rândul lor celule stem care ajută la întinerirea celulară. Din nefericire, aceste celule stem îşi pierd capacitatea de a se răspândi şi forma celule noi pe măsură ce îmbătrânim.

Până în prezent, oamenii de știință au identificat gena FoxO și la om. Ei doresc s-o izoleze și să-i cerceteze mai amănunțit comportamentul. Se crede cu tărie ca ea este responsabilă pentru producerea de celule stem care devin capabile să se răspândească în organism și să stopeze procesul de îmbătrânire.

Acest prim pas pe care făcut de specialiștii din Kiel deschide drumul spre o epocă de aur pe care va păşi omul viitorului. Probabil că în viitorul apropiat durata de viță se va prelungi considerabil pentru ca în cele din urmă să se atingă până și veşnicia.


Sursă: efemeride.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ