INCREDIBIL! Când va reveni GABRIEL COTABIŢĂ pe scenă. Medicii spun că artistul are o putere extraordinară de recuperare

| 12 iun, 18:21

Gabriel Cotabiţă (59 de ani) „e pe calea cea bună”, spun medicii de la Spitalul Floreasca, ei fiind optimişti în ceea ce priveşte şansele lui de recuperare. Totuşi, deocamdată, artistul nu-i recunoaşte mereu pe apropiaţi şi nu vorbeşte coerent,potrivit Click.ro.

De la o zi la alta, Gabriel Cotabiţă prinde puteri şi face câte un pas către recuperare. În 8 iunie, s-a împlinit o lună de când artistul se află în spital, în urma stopului cardio-respirator suferit. Cu leziuni cerebrale grave, cântăreţul şi-a revenit din comă, de Rusalii, şi îi uimeşte zilnic pe medicii de la Floreasca cu forţa lui de recuperare.

Pacientul merge, face câţiva paşi, mănâncă singur şi înţelege ce i se spune. Deocamdată, însă, nu vorbeşte coerent, nu articulează cuvintele corespunzător. De asemenea, îi recunoaşte cu dificultate pe cei din jurul său. Dacă i se explică cine e persoana de lângă el, o recunoaşte”, au declarat surse din cadrul Spitalului Floreasca pentru Click.

De altfel, comunicatul oficial transmis, ieri, de reprezentanţii Spitalului Floreasca arată că starea artistului „e în uşoară ameliorare”. „Pacientul prezintă o suferinţă cerebrală postanoxică (n.r. anoxie - tulburare provocată de scăderea sub valorile normale a oxigenului din ţesuturile organismului), cu dezorientare temporospaţială (n.r. nu ştie mereu unde se află şi de ce) şi perioade de agitaţie psihomotorie (n.r. comportament dezordonat, zgomotos). Este stabil din punct de vedere respirator şi hemodinamic, starea generală fiind uşor ameliorată. Este alimentat oral şi este mobilizat zilnic (n.r. antrenat în diverse activităţi), beneficiind de şedinţe de fizio-kinetoterapie şi asistenţă psihologică”, se arată în comunicat.

Gabriel Cotabiţă a fost găsit la 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală. Artistul a fost dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. După zile întregi de comă, Cotabiță şi-a revenit şi a reuşit să respire singur. A deschis ochii şi a interacţionat cu cei din jur. Iniţial, şansele de recuperare ale artistului păreau mici, însă minunea s-a produs.

 

Citeşte şi: CE RITUAL au asistentele și medicii care-l îngrijesc pe Gabriel Cotabiță

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ