Incredibilele excursii ale fotomodelului Oana Marica, pe banii statului român

| 24 apr, 2014

Fosta conducere a Companiei de Asigurări-Reasigurări Exim România (CARE) SA, deţinută de banca de stat Eximbank, a folosit sume însemnate ale instituţiei în interes personal, şi-a decontat sejururi în străinătate şi mese la restaurant cu familia, se arată într-un raport al Corpului de control al prim-ministrului, scrie ph-online.ro.

Printre cheltuielile decontate nejustificat din conturile firmei se numara si o excursie de trei zile la Ibiza, avandu-i ca protagonisti pe presedintele CARE Romania si pe Oana Marica, fost fotomodel. Potrivit raportului Corpului de control, Marica nu este angajata companiei. Excursia a scos din fondurile CARE suma de 2.372 de lei si s-a desfasurat in perioada 17-20 august 2012, insa "cadourile" din partea presedintelui Radu Frincu au continuat sa curga.

Astfel, MARICA Oana-Maria a beneficiat de plata transportului aerian la clasa business pe rutele:

Bucureşti - Roma şi retur (în perioada 31.08 -02.09.2013);

Bucureşti - Cluj Napoca şi retur (în perioada 29.06 - 01.07.2012);

Roma - Otopeni (în data de 08.07.2012);

Bucureşti - Londra şi retur (în perioada 19 - 22.07.2012);

Bucureşti - Zürich - Valencia şi retur (în perioada 16 - 17,01.2013); ^Bucureşti - Zürich - Milano şi retur (în perioada 11 - 13.02.2013), toate zboorurile fiind acoperite din fondurile CARE.

Situatia devine si mai palpitanta odata cu dezvaluirea celorlalte concluzii ale Corpului de control, pe care vi le prezentam pe scurt:

- Presedintele Radu Frincu a ocupat ilegal functia in conducerea CARE Romania, intrucat nu este absolvent de studii superioare, asa cum se cere in cazul postului detinut.

- Presedintele Radu Frincu, impreuna cu familia ori alti membri din conducerea CARE Romania au folosit banii companiei pentru a-si deconta cheltuielile personale in scopul achizitionarii unor obiecte de lux marca Luis Vuitton, Cartier, Vertu si multe altele, insumand sute de mii de lei.

- In perioada 2010 - 2013, când domnul FRÎNCU Radu a îndeplinit funcţia de preşedinte al directoratului, cheltuielile efectuate au depăşit, în fiecare an, cu mult veniturile societăţii, Compania „CARE România” S.A. înregistrând o pierdere cumulată în sumă de 23.464.867 RON.

 

Afla concluziile complete ale Corpului de control al primului ministru

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ