Îndrumatorul lui Miron Mitrea: Ce spune profesorul Marian Cojoc despre lucrările deţinutilor pe care le-au coordonat

| 10 ian, 13:10

După ce  Ministerul Justiţiei a trimis, la solicitarea HotNews.ro, lista integrală a profesorilor universitari şi a conferenţiarilor care le-au acordat recomandare scrisă persoanelor private de libertate, pentru fiecare titlu scris de aceştia în detenţie, ca să scape de puşcărie mai repede, unul dintre profesorii care au coordonat astfel de lucrări...științifice a ținut să facă unele precizări.

Profesorul Univrsitar Doctor, Marian Cojoc, de la facultatea de Istorie a Universității Ovidius, a făcut mai multe declarații prin intermediul unei rețele de socializare. Iată care este poziția sa față de cele publicate: 

„Pentru că...există o profundă „agitaţie“ în mediul virtual (şi nu numai), având ca „temă“ prezenţa unor cadre didactice universitare din Constanţa (inclusiv subsemnatul), cred că este cazul să enumăr câteva precizări...cu titlu informativ, în speranţa eliminării unor regretabile confuzii emise de unii cititori... mai „vigilenţi“ şi cu „atitudine“:


1).Lista dată publicităţii de către ministerul de resort vorbeşte despre „coordonare“ ştiinţifică, termen impropriu, deoarece operaţiunea în sine...este ceva mai...complexă, presupunând o comunicare directă,mult mai „densă“...între ...coordonat (aflat în spaţiul de detenţie) şi coordonator, regăsit în afară acelui spaţiu!


2) Acceptând (altfel spus...puşi în faţă unui act publicat deja) termenul folosit de minister este cel puţin imperativ să precizăm faptul că...actul de..."coordonare"/îndrumare/recomandare...a fost unul cât se poate de LEGAL...această pentru a nu mai lasă prea mult spaţiu...diferitelor interpretări!


3) Este regretabilă (cel...puţin) inexistentă unei elementare analize a „listei" pe...domeniile în care se regăsesc lucrările, autorii şi implicit...nu coordonatorii ci, aşa cum ar trebui să se înţeleagă, cadrele didactice care au elaborat RECOMANDĂRILE respective (competenţele celor în cauza rezultând lesne, dacă avem în vedere cv-urile, oricum publice...)


4) RECOMANDĂRILE subsemnatului au avut în vedere corespondenţă evidenţă a temei propuse şi tratate de solicitant cu experienţele trăite şi desigur...expertiză dovedită,într-un moment istoric anume(cel puţin în cazul lucrărilor „Amintiri...subiective. Momente de istorie imediată" şi „Noi nu facem politică! Sindicate,1990-1994", avându-l autor pe Miron Mitrea...cred că doar un răuvoitor ar putea nega statutul autorităţii personajului în cauza pe întreg segmentul istoric aşezat între decembrie 1989 şi anul 1994, nemaivorbind după...).


5) În ceea ce priveşte propria...sau nu...„îndrituire" în „speţă", dincolo de ceea ce este trecut pe larg în cv meu...este ...sper...suficientă sublinierea că între anii 2004-2011 am fost cercetător ştiinţific principal (CS 1) la Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi membru al Consiliului Stiinfic al acestuia,alături de nume mari ale istoriografiei române, una dintre preocupările noastre fiind tocmai reconstituirea acelor evenimente din decembrie 1989 dar şi a consecinţelor acestora din anii ce au urmat.“, a ținut să transmită profesorul Marian Cojoc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ