Industria de videochat este în continuare în plină ascensiune pe piața din România

| 03 feb, 08:50

Deși încă se confruntă cu destule critici din partea opiniei publice, industria videochatului din România nu numai că este una în care studiourile și modelele online au profituri lunare de zeci sau chiar sute de mii de dolari, ci se pare că încă are potențial de dezvoltare.

Dacă în ultimii 2 ani din cauza pandemiei multe dintre domeniile de activitate s-au confruntat cu scăderi ale salariilor sau desființarea unor posturi, se pare că industria de videochat se anunță în continuare una prosperă și care încă mai poate câștiga o bună cotă de piață la nivel mondial.

Exact, vorbim de o piață globală de videochat iar România este una dintre țările care înregistrează un real succes. Modelele online din țara noastră sunt extrem de căutate de oameni din toate colțurile lumii și astfel nu e de mirare că încasările pot fi cu adevărat extrem de generoase.
Datele la nivel de industrie în țara noastră arată că în 2020 peste 100.000 de persoane lucrau ca modele de videochat în studiouri sau chiar pe cont propriu, de acasă. În 2021 se preconizează că procentul de modele online a crescut chiar cu mai mult de 50%.
Cu aceste cifre și mai ales cu încasările vehiculate în piață ce de multe ori depășesc mii sau chiar zeci de mii de dolari într-o singură lună pentru un singur model, nu e de mirare că antreprenorii care au înțeles specificul industriei au făcut un pariu cu adevărat câștigător atunci când au investit în studiouri profesioniste de videochat.
Cum spuneam și mai sus, deși la nivel de percepție socială meseria de model online este încă privită cu reticență, tinerele care aleg să lucreze alături de un studio cu adevărat profesionist vor descoperi curând că nu este vorba de nimic ilegal sau imoral.
Studiorile de videochat serioase funcționează ca orice altă companie din România, adică plătesc taxe și impozite iar angajările se fac doar pe baza legală sub forma unor contracte de drepturi de autor, întrucât nu există un cod specific acestui tip de job.
Savage Studio este unul dintre aceste studiouri de videochat 100% legale și care oferă confidențialitate totală modelelor sale. În cadrul filosofiei de business a studioului accentul este pus pe faptul că modelele cu care colaborează sunt de fapt partenere de afaceri. Savage Studio le pune la dispoziție tot know-how-ul din domeniu, le susține în mod constant pe tot parcursul carierei prin traineri dedicați și le asigură întregul echipament tehnic și logistic. Modelele au parte de un job relaxat și liniștit și nu au nevoie decât de o atitudine extrem de pozitivă și sociabilă astfel încât să atragă o audiență online cât mai mare.
Sigur, pe Internet sunt extrem de multe anunțuri de angajări la studiouri de videochat și tocmai de aceea tinerele care doresc să înceapă o astfel de carieră ar trebui să se informeze extrem de bine cu cine urmează să lucreze și să aleagă doar studiori 100% legale pentru a avea cu adevărat acele încasări mult visate.
În aceeași măsură, la rândul lor, modele aspirante la o astfel de carieră trebuie să fie conștiente că și acest job, ca în oricare alt domeniu de altfel, le poate aduce satisfacții doar dacă sunt extrem de serioase, determinate și cu dorință de a realiza mereu mai mult.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ