INDUSTRIA, preţuri îngheţate: TARIFELE mărfurilor vândute la poarta fabricii au stagnat în iulie

| 02 sep, 13:24

Preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,1% în zona euro şi cu 0,2% în Uniunea Europeană, în luna iulie 2015 comparativ cu luna iunie 2015, însă România, Slovenia, Germania, Malta şi Olanda au fost singurele state membre în care preţurile producţiei industriale au stagnat de la o lună la alta, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

 

Pe categorii de bunuri, preţurile producţiei industriale în UE au înregistrat cele mai mari scăderi în sectorul energetic (minus 1%) şi în industria bunurilor intermediare (minus 0,1%). În schimb, preţurile au crescut cu 0,1% atât în cazul bunurilor de capital cât şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată.

În ritm anual, preţurile producţiei industriale au scăzut în toate statele membre, cu excepţia Luxemburgului, unde au crescut cu 0,5%. Cele mai mari reduceri s-au înregistrat în Danemarca (minus 9%), Lituania (minus 8,3%) şi Marea Britanie (minus 7%). În România, preţurile producţiei industriale au înregistrat o scădere de 1,5% în ritm anual, mai mică decât reducerea de 2,1% înregistrată în zona euro şi declinul de 2,7% înregistrat în UE.

Pe categorii de bunuri, preţurile producţiei industriale în UE au înregistrat cele mai mari scăderi în sectorul energetic (minus 9,9%), industria bunurilor de uz curent (minus 1,1%) şi în industria bunurilor intermediare (minus 0,7%). În schimb, s-au înregistrat creşteri de preţuri în cazul bunurilor de capital (0,8%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (1%).

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ