INVESTIŢIILE în economia românească sunt în creştere: industria şi comerţul sunt cele mai atractive

| 03 sep, 11:25

Investiţiile nete realizate în economie s-au cifrat la 26,87 miliarde de lei, după prima jumătate a acestui an, în creştere cu 7,2% comparativ cu semestrul I 2014, un volum mai mare de investiţii fiind înregistrat în industrie, care a atras 37,7% din totalul fondurilor, şi comerţ şi servicii (36,4%), potrivit datelor provizorii ale Institutului Naţional de Statistică.

Sectorul construcţiilor a atras 17,5% din totalul investiţiilor iar agricultura 6,1%.

Investiţiile în lucrări de construcţii noi s-au majorat cu 9,3% iar cele în utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 7%.

Comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, ponderea investiţiilor nete în lucrări de construcţii noi a crescut cu 0,3 puncte procentuale în timp ce ponderea investiţiilor nete în alte cheltuieli şi utilaje (inclusiv mijloace de transport) a scăzut cu 0,2 puncte procentuale, respectiv cu 0,1 puncte procentuale.

În trimestrul doi, investiţiile nete realizate în economie s-au cifrat la 15,01 miliarde de lei, în creştere cu 6,7%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Investiţiile în utilaje (inclusiv mijloace de transport) au urcat cu 10,2% iar fondurile investite în lucrări de construcţii noi au crescut cu 5,7%.

'Comparativ cu trimestrul II 2014, în trimestrul II 2015 se constată o creştere a ponderii investiţiilor nete în utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 1,5 puncte procentuale. Ponderea investiţiilor nete în lucrări de construcţii noi şi alte cheltuieli a scăzut cu 1,2 puncte procentuale, respectiv cu 0,3 puncte procentuale', se precizează în comunicatul INS.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ