Inedit. Carte scrisă de toţi elevii unei clase de filologie

| 21 mai, 2014

Volumul „Nu mă lăsa să ştiu” este rodul muncii de-o vară a 30 de minţi strălucite de la Colegiul Naţional „Unirea” din Focşani.

În urmă cu un an, elevii clasei a X-a F, de la Colegiul Naţional „Unirea”, clasă cu profil de filologie, au participat alături de profesorul lor de română, Daniela Plăiaşu, la un atelier de creaţie, care ar fi trebuit să se concretizeze în scrierea a câteva texte inteligente pentru a apărea în „Revista Noastră”, publicaţie a elevilor şi profesorilor din liceu.

Însă, pe parcursul acestui atelier de creaţie, a încolţit o altă idee, de a fi scris un roman colectiv la care fiecare din cei 30 de elevi ai clasei să contribuie cu câte un capitol.

Astfel că talentaţii elevi au decis să se împartă în grupe de lucru, au discutat structura narativă a romanului, personajul principal, rezultând în final o carte care a primit foarte multe aprecieri. „Niciunul dintre noi nu s-a aşteptat să iasă un roman.Au fost câteva întâlniri în vară, dar setul romanului s-a terminat încă înainte de vacanţă. Îmi amintesc că prima dată, după ce am ales personajul principal, a trebuit să stabilim ocupaţia personajului. Clasa s-a împărţit cam în două, unii dorind să fie scriitor, alţii avocat, dar nouă ne mai trebuia o opţiune. Atunci, unuia dintre colegi i-a venit ideea genială cu boschetarul, lucru care ne-a ajutat în crearea unui personaj extrem de complex şi interesant, David, cu această ocupaţie stranie”, spune Larisa Elena Simion, unul dintre autorii volumului colectiv, pentru adevărul.ro.

Citeşte continuarea pe adevărul.ro

Tag-uri: cart, elevi, profesori, volum
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ