INEDIT! Fonduri pentru construcţia Cimitirului Militarilor Români în...Federaţia Rusă

| 10 iun, 18:38

Guvernul a alocat, miercuri, 689.000 lei Ministerului Apărării Naţionale în scopul înfiinţării Cimitirului Militarilor Români din Complexul Comemorativ Rossoşka, regiunea Volgograd - fostă Stalingrad din Federaţia Rusă.

 

"Necesitatea înfiinţării acestei necropole este determinată de faptul că România este singurul stat participant la Campania din Est care nu a reamenajat încă un cimitir de război pentru militarii români căzuţi în luptă la Stalingrad, Cotul Donului şi în Stepa Calmucă. Conform bazei de date a Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, în Federaţia Rusă în Al Doilea Război Mondial, au murit 22.677 militari români, dintre care 6.525 în campanie şi 16.152 în prizonierat, iar osemintele acestora se află în 418 locuri de înhumare", informează Guvernul, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Finanţarea lucrărilor se va face de către MApN prin Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor şi potrivit tratatelor internaţionale la care România este parte.

Înfiinţarea primului cimitir al militarilor români pe teritoriul Federaţiei Ruse este o prioritate ţinând cont şi de faptul că aprobările obţinute de la partea rusă îşi vor pierde valabilitatea în noiembrie 2015 dacă nu vor fi demarate lucrările de amenajare a necropolei de război.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ