Înfrângere grea pentru BOR - Miza: retrocedarea a 166.000 de ha de pădure

| 27 noi, 2014

Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor au pierdut , joi, procesul prin care au cerut retrocedarea a 166.000 de hectare de pădure, după ce instanţa supremă a confirmat soluţia de respingere dată anul trecut de Curtea de Apel Cluj.

Soluţia instanţei supreme este irevocabilă. Potrivit unor acte din dosar, Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina a avut, de la înfiinţare, doar drept de administrare asupra terenurilor forestiere, nu şi de proprietate, fiind o fundaţie înfiinţată de stat.

Vezi AICI detaliile dosarului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 noi, 2014
Fluturaş
Este, cred, cea mai bună veste azi, 28 noiembrie, ziua Unirii Bucovinei cu Ţara Mamă România. S-a pus cred definiv stavilă extinderii "bubei negre " a sutanelor peste pădurile Bucovinei. Încă odată justiţia a făcut dreptate stopând o fraudă uriaşă: trecerea ilegală în poseriea unei entităţi false (instituţia se numea corect Fondul Religionar Grec-ortodox din Bucovina) a "plămânului verde" al Tării de Sus. Nu cred că va avea cineva curaj să meargă, sau poate va merge acolo în genunchi, la Strasburg să ceară o dreptate iluzorie.
Silvicultori vă felicit că aţi reuşi să vă împotriviţi până la capăt.
28 noi, 2014
Fluturaş
Şi mai este o întrebare:
Se vorbeşte de BOR, cine este bor ??? Această entitate juridică, Biserica Ortodoxă Română, nu există.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ