Inițiativa Liberală – avantaj MRU

| 22 apr, 2013

După Mișcarea Populară înființată de Traian Băsescu, acum o altă platformă de dreapta ne este prezentată, Inițiativa Liberală. Ceea ce surprinde la această nouă structură politică este componența.

Structurile disidente din PNL își fac apariția pe scena politică din România cu o nouă structură pe modelul Băsescu. După Mișcarea Populară înființată de Traian Băsescu, acum o altă platformă de dreapta ne este prezentată, Inițiativa Liberală. Ceea ce surprinde la această nouă structură politică este componența. Fondatorii „initiativei” sunt contestatarii de la sectorul 1 ai lui Crin Antonescu, anume Chiliman și Vlad Moisescu, la care în mod surprinzător se adaugă membri ai Forței Civice: Dan Ioan Popescu și chiar liderul formațiunii, MRU.

Zicala „tace și face” pare să îl caracterizeze pe MRU cel mai bine. Toată această tevatură creată de Inițiativa Liberală nu face altceva decât să fie în avantajul lui MRU. După ce a luat lecții de la Traian Băsescu, MRU începe să le pună și în practică folosind dictonul „divide et impera”. Prin alăturarea sa de Inițiativa Liberală poate crea în interiorul PNL un sentiment de trădare, îndeajuns de puternic încât inițiatorii liberali ai platformei să fie excluși din partid. Eventuali excluși din PNL, Chiliman și compania îi pot aduce lui MRU și structuri și o parte a electoratului PNL.

Apariția Inițiative Liberale poate însemna pentru MRU gura de aer de care avea nevoie. Având o imagine mai degrabă de veșnic învins și intrat într-un con de umbră, această nouă structură politică poate să reprezenta un pas important înspre revirimentul său politic. Ne putem aștepta ca în perioada următoare să avem parte de o revenire a lui MRU în prim planul politicii românești.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ