Inițiativa România Liberală se cere afară din PNL. Crin se face că nu aude

| 13 mai, 2013

Pornită ca un ONG, Inițiativa România Liberală pare că pregătește bazele unui nou partid de dreapta.

Toată lumea știe că între Andrei Chiliman și Crin Antonescu există tensiuni, însă dacă până acum situația părea incertă, aceasta este din ce în ce mai clară. Formarea Inițiativei România Liberală, condusă de Vlad Moisescu, mâna dreaptă a edilului sectorului 1, pare să prefigureze un nou caz PLD în PNL, cu Andrei Chiliman în locul lui Theodor Stolojan.

Declarațiile recente ale lui Vlad Moisescu, referitoare la faptul că dreapta românească ar trebui să candideze la europarlamentarele din 2014 sub umbrela PPE, dușmanul de moarte pe plan european al USL, laudele aduse la adresa lui Mihai Răzvan Ungureanu pot fi catalogate ca o adevărată declarație de război. Până acum Crin Antonescu a tolerat oarecum ieșirile lui Chiliman, le-a tratat prin înlăturarea sa de la conducerea organizației PNL sector 1, însă aceste noi acțiuni din partea primarului celui mai bogat sector al Capitalei s-ar putea, sau ar trebui, să se soldeze cu o excludere din partid.

Imaginea de lider autoritar a lui Crin Antonescu este demontată atunci când vine vorba de Andrei Chiliman. Preocupat să se bată cu pactul de coabitare, Antonescu își pierde din mână partidul. Dar care să fie motivele pentru lipsa de acțiune a președintelui PNL în fața unei astfel de amenințări? Intențiile lui Chiliman și Moisescu nu afectează doar intregritatea PNL, ci chiar a USL. Cum e posibil ca, odată ajunși la guvernare, o parte dintre liberali să dorească să se alieze cu cei cu care s-au „bătut” atât timp, PDL și PPE, mai ales după experiența Alianței D.A.?

Pornită ca un ONG, Inițiativa România Liberală pare că pregătește bazele unui nou partid de dreapta. Președintele ei, Vlad Moisescu, deja a anunțat deschiderea a 10 filiale și faptul că 2.600 de persoane au completat cereri de adeziune, persoane provenite din rândurile PDL si PNL, conform declarațiilor acestuia. Mai mult, unul dintre subordonatii lui Chiliman din cadrul Primariei sector 1 a înregistrat la OSIM, la sfârșitul anului 2012, nu mai puțin de 13 mărci de partide liberale.

Așadar, în timp ce Chiliman își așază piesele pe tabla de șah, Antonescu este mai preocupat cu criticarea prin studiourile Antenei 3 a unui document la semnarea căruia a participat. Dacă nu va reacționa cât de curând la această amenințare internă, Crin Antonescu se va putea afla într-o situație extrem de dificilă, în care tabăra Chiliman îl va părăsi și va rămâne tot mai dependent de PSD, în vederea câstigării alegerilor prezidențiale de la anul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ