INS: Cifra de afaceri în industrie a crescut cu 5,2% în iulie

| 06 sep, 2013

Cifra de afaceri din industrie, în luna iulie 2013 comparativ cu luna precedentă, a crescut pe total industrie cu 5,2% datorită creşterilor din industria prelucrătoare (+5,4%), potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Industria extractivă a scăzut cu 1%. Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în sectoarele: industria bunurilor intermediare (+7,8%), industria bunurilor de uz curent (+5,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+5,9%) şi industria bunurilor de capital (+3,0%). Industria energetică a scăzut cu 0,2%.

Cifra de afaceri din industrie, în luna iulie 2013, faţă de luna iulie 2012, a crescut pe ansamblu cu 8,9%, datorită creşterilor din industria prelucrătoare (+9,2%). Industria extractivă a scăzut cu 1,8%. Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+23,6%), industria bunurilor de uz curent (+8,4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+4,1%) şi industria bunurilor intermediare (+3,1%). Industria energetică a scăzut cu 4,4%.

Cifra de afaceri din industrie, în perioada 1 ianuarie-31 iulie 2013, faţă de perioada 1 ianuarie -31 iulie 2012, a crescut pe ansamblu cu 4,7%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+5,0%). Industria extractivă a scăzut cu 4,0%. 

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în următoarele sectoare: industria bunurilor de capital (+17,8%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+5,5%), industria bunurilor de uz curent (+2,7%) şi industria bunurilor intermediare (+1,0%). Industria energetică a scăzut cu 12,6%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ