INS: Comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele 11 luni din 2015 cu 9,4%

| 14 ian, 10:44

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în primele 11 luni din 2015, faţă de perioada similară din 2014, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,4% şi, respectiv, 9,7%, reiese din datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În aceeaşi perioadă, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut, atât ca serie brută, cu 8,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,3%. 

Potrivit INS, în primele 11 luni din 2015, comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 9,4%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule. 

De asemenea, în primele 11 luni ale anului trecut, s-a înregistrat o creştere cu 18,3% pentru comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, iar pentru întreţinerea şi repararea motocicletelor avansul a fost de 17,3%. În ceea ce priveşte întreţinerea şi repararea autovehiculelor, creşterea a fost de 6,1%. Scăderi s-au înregistrat la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule, de 0,3%. 

În aceeaşi perioadă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 9,7%. 

'Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2015, a înregistrat o cifră de afaceri cu 8,4% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2014, provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+20,2%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+14,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+7,3%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+5,4%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-0,5%)', menţionează INS. 

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2015, a înregistrat o cifră de afaceri cu 8,3% mai mare raportat la perioada similară din 2014. 

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2015, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,3%, ca urmare a creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor, cu 13,4%. La comerţul cu autovehicule, avansul a fost de 0,6%, iar la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule, de 0,3%. În schimb, scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-0,9%). 

Totodată, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2015, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,9%. 

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna noiembrie 2015 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 5,3%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de spălare, curăţarea şi vopsirea textilelor şi blănurilor, cu 8,9%, la activităţile hotelurilor şi restaurantelor, cu 8,6%, la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor, cu 2,0%, şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, cu 0,1%. 
Potrivit INS, activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au rămas la acelaşi nivel. 

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2015, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,3%. 

Totodată, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2015, comparativ cu luna noiembrie 2014, a înregistrat o creştere cu 13,7%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerii şi reparării motocicletelor (cu 56,4%), comerţului cu autovehicule (cu 22,7%), activităţilor de întreţinere şi repararea autovehiculelor (8,3%) şi comerţului cu piese şi accesorii pentru autovehicule (4,0%). 

În schimb, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2015, a înregistrat pe total o creştere cu 13,4% faţă de luna noiembrie 2014. 

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna noiembrie 2015, a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,0% mai mare comparativ cu luna noiembrie 2014, provenită în principal de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor, cu 34,5%, hoteluri şi restaurante, cu 20,8%, serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, cu 19,1% şi activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor, cu 0,5%. Pe de altă parte, activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scăzut cu 0,9%. 

Totodată, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2015, a crescut cu 14,7% comparativ cu luna noiembrie 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ