INS: PIB-ul a crescut cu 4,9% pe seria brută în primele 9 luni. Creştere de 0,6% în T3 faţă de T2

| 15 noi, 09:38

Produsul Intern Brut a crescut, în primele nouă luni ale anului, cu 4,9% pe seria brută şi cu 4,8% pe seria ajustată sezonier, comparativ cu perioada similară din 2015, în timp ce în trimestrul III 2016 a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,6% raportat la trimestrul anterior, 
potrivit datelor semnal publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2015, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 4,4% pe seria brută şi cu 4,6% pe seria ajustată sezonier. 

"Ca urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimării Produsului Intern Brut pentru trimestrul III 2016 în seria trimestrială, seria ajustată sezonier a fost recalculată, indicii de volum fiind revizuiţi faţă de a doua variantă provizorie a Produsului Intern Brut pentru trimestrul II 2015, publicată în comunicatul de presă nr. 257 din 7 octombrie 2016. Rezultatele pentru trimestrele I şi II ale anului 2016, comparativ cu trimestrul precedent, nu s-au modificat.

Seriile ajustate sezonier se recalculează trimestrial ca urmare a modificării modelelor adoptate, a numărului de regresori folosiţi, a modificării seriilor brute şi a numărului de observaţii disponibile", menţionează INS.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ