INS: România a cheltuit anul trecut pentru protecţia mediului 15,6 miliarde de lei

| 22 oct, 2014

Cheltuielile pentru protecţia mediului la nivel naţional au scăzut în 2013 la circa 15,6 miliarde lei, respectiv 2,5% din PIB, de la 3% din PIB, în anul 2012, potrivit datelor provizorii publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică.

La nivel naţional ponderea investiţiilor producătorilor nespecializaţi a reprezentat 73,1%, în totalul investiţiilor pentru protecţia mediului, urmată de cea a administraţiei publice (15,7%) şi a producătorilor specializaţi (11,2 %).

În industria prelucrătoare s-au realizat 43,5% din cheltuielile pentru protecţia mediului a producătorilor nespecializaţi, în timp ce în sectorul 'producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze şi apă caldă' s-au realizat 22,8%, iar în domeniul 'captarea, tratarea şi distribuţia apei' a absorbit 22%.

Pe domenii de mediu, cele mai mari cheltuieli s-au înregistrat pentru managementul deşeurilor, respectiv 54,2% din totalul cheltuielilor pentru protecţia mediului la nivel naţional (8,47 miliarde de lei), urmate de cheltuielile pentru protecţia apei (16,8%, 2,62 miliarde de lei) şi de cheltuielile pentru alte domenii de mediu (16,3%, 2,55 miliarde de lei).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ