INS: Alimentele care s-au ieftinit cel mai mult în 2014

| 10 oct, 2014

Cartofii au înregistrat cea mai spectaculoasă ieftinire atât în luna septembrie, faţă de august, cu aproape 25%, cât şi de la începutul anului şi până în prezent, perioadă în care preţul cartofilor a scăzut cu peste 37%, reiese din datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică.

Potrivit INS, luna trecută şi zahărul s-a ieftinit, cu 1,95% faţă de luna precedentă, iar faţă de începutul anului preţurile s-au redus cu 5,45%.

În schimb, în septembrie faţă de august, au crescut preţurile citricelor, cu peste 10%, şi ale ouălor, cu 3,13%, se mai arată în comunicatul INS. Pe de altă parte, de la începutul anului până în prezent, ouăle s-au ieftinit cu 13,04%, iar citricele cu peste 21%

Creşteri importante de preţ, de la începutul anului până în prezent, s-au înregistrat şi la fasole, cu 9,5%, tutun şi ţigări, cu 7,08%, miere, cu 6,12% şi servicii poştale, cu 5,49%. În aceeaşi perioadă, uleiul comestibil s-a ieftinit cu 6,64%.

Preţurile de consum au crescut, în septembrie faţă de august, cu 0,12%, iar faţă de septembrie 2013 inflaţia a fost de 1,54%, potrivit datelor INS. În luna septembrie, faţă de luna anterioară, preţurile mărfurilor alimentare şi nealimentare au crescut cu 0,17% şi, respectiv, 0,07%, în timp ce tarifele serviciilor au urcat cu 0,14%.

Raportat la septembrie 2013, în septembrie 2014, preţurile mărfurilor alimentare au crescut cu 0,02%, cele ale mărfurilor nealimentare s-au majorat cu 2,41%, iar tarifele la servicii au urcat cu 2,44%.

Citeşte şi: Cele mai bune alimente ieftine pe care trebuie să le consumi

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ