INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 8,8%, în aprilie

| 10 iun, 2013

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în aprilie, ca serie brută cu 8,8%, faţă de luna martie 2013, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 3,7%, potrivit unor date publicate, astăzi, de Institutul Naţional de Statistică.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 9,4%, iar ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 10,1%.

În perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2013, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2012, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,0%, respectiv cu 6,6%. 

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 29,5%, lucrările de reparaţii capitale cu 6,6% şi lucrările de construcţii noi cu 2,5%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale cu 21%, la clădirile rezidenţiale cu 9,7% şi la construcţiile inginereşti cu 3,8%.

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o scădere cu 3,7 %, în luna aprilie 2013, comparativ cu luna martie 2013.

Pe elemente de structură, s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de construcţii noi cu 15,1%, respectiv cu 6,9%. 

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut, de asemenea, cu 11%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ